30-05-10

Eenvoud op zijn best...

eenvoud
'Mijn post gaat eerst via het ziekenhuis'

'De facturen krijg ik niet steeds, de herinneringen wel', zucht Hubert Collard. Zijn huisnummer is opgesplitst in drie delen waardoor het nabijgelegen Brugmannziekenhuis vaak zijn post ontvangt. Het is even zoeken naar de Rommelaerelaan4, waar Hubert Collard woont. De gps laat het afweten, maar dat ligt niet aan het toestel.

'Je bent niet de eerste', begint Hubert Collard. 'Er loopt wel vaker iets fout met mijn adres. Nogal wat mensen kunnen mijn adres zelfs met de gps niet vinden en ook de postbedeling laat te wensen over.'

4 A, B en C

Huberts buurvrouw woont in huisnummer 4A en even verderop ligt het Brugmannziekenhuis, dat gebruik maakt van de nummers 4B en 4C. 'Waarom dat zo is, weet ik niet want alle post komt toch gezamenlijk naar een ander nummer van het ziekenhuis. En daar knelt het schoentje. Mijn post verdwijnt vaak samen met die van het ziekenhuis omdat postbodes denken dat huisnummer4 bij het ziekenhuis hoort.'

Dat leidde al tot heel wat problemen voor Hubert Collard, die begin vorig jaar zijn intrek nam in zijn huis. 'De vorige bewoners hebben me niet verwittigd. Misschien hadden ze geen problemen? Ik merkte er niets van tot ik begin dit jaar merkte dat facturen vaker wegbleven. Ik wilde overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij en ik kreeg de papieren maar niet. Toen ik de verzekeringsmaatschappij opbelde, vertelde die me dat ze de papieren al een tijdje geleden had opgestuurd.

'Toen bleek dat mijn post soms in het ziekenhuis terechtkomt. Nadat die daar wordt gesorteerd, krijg ik soms van De Post mijn brief drie weken later met een stempel erop dat hij van het ziekenhuis komt. Zo zijn er al wel wat facturen verloren gegaan. Maar de herinneringen, die krijg ik dan weer wel', zucht Hubert Collard.

'Ik ben het beu. Als ik mijn probleem aankaart bij De Post, krijg ik te horen dat de postbodes beter zullen opletten, maar dat het sorteren automatisch gebeurt. Soms komt alles mooi toe, maar als het een vervangende postbode is, propt die vaak alle brieven in één brievenbus, of dat nu 4, 4A, 4B of 4C is.'

'We gaan kijken wat er fout loopt', belooft Fred Lens, woordvoerder van De Post. 'Normaal brengen de postbodes geen post naar ziekenhuizen, dat gebeurt via speciale leveringen. Het zou dus ook niet mogen dat de briefwisseling van meneer verloren gaat.'

10:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-05-10

Brugge die scone... met het 'scoonste' postkantoor...

brugge 2
'Het mooiste postkantoor van België'

Het kantoor van de Post op de Markt in Brugge zit in een nieuw kleedje. Het 120 jaar oude gebouw werd in zijn oude glorie hersteld. 'Dit is één van de oudste maar ook het mooiste postkantoor van België', zegt Herman Van Boven van de Post.

Het lelijke verlaagde plafond is weg, er staat geen glazen wand meer voor de loketten en het gebouw is eindelijk ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het kantoor van de Post op de Markt in Brugge zit in een nieuw kleedje. De Post trok 800.000 euro uit voor de restauratie en renovatie van het gebouw, een beschermd monument op de hoek van de Markt en de Breydelstraat.

'De publiekzaal was vroeger donker en ouderwets, nu is alles open, luchtig en licht', zegt kantoorhouder Dirk Leber. 'We hebben hier tien loketten, drie glazen kantoorruimtes en er zijn nu ook twee geldautomaten in plaats van één.'

De vernieuwing was broodnodig, maar liet een tijd op zich wachten. Onder meer over de steile trappen die het onmogelijk maken voor mensen met een kinderwagen of voor rolstoelgebruikers om het gebouw binnen te komen, werd al jaren geklaagd.

'We geven toe dat het lang geduurd heeft, maar met een beschermd gebouw in de Brugse binnenstad doe je niet wat je wil', zegt Herman Van Boven, de regiomanager Retail van De Post.

'Maar ik vind dat het resultaat er mag zijn: dit is waarschijnlijk het mooiste postkantoor van heel ons land. Het is alleszins ook één van de oudste dat nog in gebruik is. Het neogotische gebouw van architect Delacenserie waarin we zitten, dateert van 1892. Het is altijd al als postkantoor gebruikt.'

De afgelopen jaren is het aantal postkantoren in Brugge en omstreken flink teruggelopen.

'Toch zijn we nu beter bereikbaar dan vroeger', vindt Van Boven. 'We hebben nog kantoren op de Markt, op het Beursplein, in Sint-Andries, in Assebroek en Zeebrugge. Daarbij hebben we ook negen postpunten, waar je 95 procent van de gewone verrichtingen kunt doen, behalve dan bankverrichtingen. Dat is allemaal meer en beter dan vroeger.'

Uit tellingen blijkt dat het postkantoor aan de Markt, waar elf mensen werken, het drukste is van heel West-Vlaanderen. 'Onder meer door het grote aantal toeristen dat hier postzegels komt kopen', zegt Van Boven. 'Op piekdagen tellen we hier meer dan duizend klanten, anders schommelt het tussen de 700 en 800 per dag.'

Uit dezelfde tellingen blijkt ook dat meer dan 80 procent van de klanten in minder dan vijf minuten bediend is.

'Laat niemand dus nog zeggen dat je lang moet aanschuiven in het postkantoor', zegt Van Boven.

12:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-05-10

late Nieuwjaarswensen...

brugge
Nieuwjaarswensen eindelijk in de bus

De Brugse schepen voor Openbare Werken Jean-Pierre Vanden Berghe (CD&V) kreeg woensdag 31 kerst- en nieuwjaarskaartjes in de brievenbus. 'Allemaal afgestempeld in Gent op 23 december 2009. Ongelooflijk dat ik eind mei nog nieuwjaarspost in de bus krijg zonder een begeleidende brief van De Post. Ik vermoed dat de kaartjes in een postzak zaten die in december werd gestolen.' Volgens Walter Van Wolleputte van De Post is dat laatste echter nog niet aangetoond.

16:02 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-10

doe eens je ronde... per boot...

boot
De postbode die al varend zijn dienst verricht

Hij staat dicht bij de natuur, postbode Cor de Wijs, en is een opmerkzaam mens. Zijn waakzame ogen volgen de ijsvogel die naar een visje duikt en vervolgens razendsnel naar de kant terugvliegt. Zijn oren registreren het zacht geklots van het water tegen de kiel van de vlet met de zorgzame naam: St Jozef.

Langer dan 25 jaar vaart hij al door de kreken van de Biesbosch en bezorgt al varend trouw de post bij de bewoners en de talloze vakantiegangers op de eilanden van het prachtige natuur gebied.

Dat hij per boot de post bestelt komt omdat TPG op elk adres in Nederland post bezorgt. Daarvan zijn polders en eilanden niet uitgesloten. De tocht van 25 kilometer die hij maakt om  per boot de post in de daarvoor bestemde brievenbussen te deponeren duurt vier uur, maar als het water laag staat en hij om moet varen dan duurt die tocht van zelfsprekend langer.  

De werkdag van Cor

De werkdag van Cor begint om half zeven 's morgens. Als eerste gaat hij postsorteren in Oosterhout. Daarna pakt hij de fiets en peddelt tien kilometer naar Drimmelen, waar hij de postronde loopt en op de boot stapt.

De klanten die hij heeft zijn als familie voor hem geworden. Hij is zo met hen vergroeid dat hij soms wel drie generaties kent. 's Zomers heeft hij het extra druk, want dan bezorgt hij ook aan de bewoners van de vakantiehuizen en vakantieboten. Het is belangrijk om dan slim te adresseren.

Alle post met de postcode 4924 AA komt bij Cor terecht. Leest hij de tekst 'boot altijd fijn', dan is dat voor hem al genoeg. Hij kent iedereen en iedereen kent hem.

klik op de foto voor het filmpje...

17:44 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-05-10

postbode overdag... Topcatcher in de weekends...

catch
Ninovieter Nico Stevens gaat overdag door het leven als postbode in Dilbeek. ’s Avonds en vooral in het weekend verandert man in zijn alter ego Mac Taraz. Nico behoort immers bij de Europese top in het wrestling, zeg maar de catchsport. Binnenkort neemt Nico deel aan het Europees kampioenschap, waar hij één van de favorieten is.

Nico Stevens raakte al van jongs af aan gepassioneerd door de catchsport. "Mijn meter woonde alleen en had graag dat ik in het weekend bij haar op bezoek kwam. Zij keek op zaterdagavond naar de catch op RTL en ze wist dat ik daar ook graag naar keer. Geleidelijk aan ben ik dan in sport en ben ik beginnen trainen. Hard beginnen trainen. Want bij het wrestling komt er heel wat bij kijken. Ik train vrijwel elke weekavond terwijl ik in het weekend dan deelneem aan wedstrijden in heel Europa. De komende weken zijn er vooral wedstrijden in Frankrijk, Nederland en Polen."

Nico Stevens, een spiermassa van droog gewogen net geen 130 kilogram, moet heel wat opofferen voor de sport. "Een lekker prakje friet of eens stevig doorzakken, is er niet bij. Ik volg een strikt voedingsprogramma, inclusief voedingssupplementen. Ik train keihard en in het weekend zit ik meestal in het buitenland. Ideaal voor mijn sociaal leven is de sport dus ook al niet. Maar ik doe het wel bijzonder graag. Ik hoop met de sport nog drie tot vier jaar te kunnen verdergaan."

Nico is het amateursniveau in de catchsport al lang ontgroeid. "Ik zit nu het circuit van de Wrestling Stars, en daarbinnen dan vooral bij de Euro Starts. Dat is zowat de elite van de Europese catchsport. Uiteraard komt er bij de sport veel show kijken. Zelf ben ik bijvoorbeeld gemaskerd. Die show wordt langzaam maar zeker ook overgenomen in sporttakken, denk maar aan de bokssport waar de atleten vandaag de dag ook al in pakjes opkomen en een artiestennaam hebben. In tegenstelling tot wat velen denken, is de catchsport wel geen doorgestoken kaart. Het gaat er soms echt wel keihard aan toe. Maar wat velen niet weten, is dat we reglementen hebben rond bijvoorbeeld het toebrengen van slagen. Het lijkt soms of we keihard door slaan. Mocht dat echt het geval zijn, dan slaan we elkaar steeds weer het ziekenhuis in. Maar we zijn allen professionals. We weten allemaal perfect wat we doen."

Normaal gezien zou midden mei het Europees Kampioenschap in Polen plaatsvinden. Maar door de dood van de president, is het kampioenschap er even uitgesteld. "Ik behoor tot de favorieten voor de Europese titel. Ik doe er ook alles aan om die titel te behalen. Dit moet mijn jaar worden."

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-10

Duitse postbode huwt... zijn kat...

cat_person_copy1258725309
Duitse postbode trouwt met zijn kat

Een Duitse postbode heeft het afgelopen weekend zijn poes gehuwd. Dat schrijft boulevardkrant Bild vandaag. Met de ceremonie wilde de dertiger zijn liefde uitdrukken voor het dier, waarmee hij al tien jaar samenleeft. De postbode leeft alleen en beschouwt de kat als zijn partner. "Onze relatie is uniek", aldus de 39-jarige Uwe Mitzscherlich. "We strelen elkaar voortdurend en slapen samen in mijn bed."

Omdat het in Duitsland onmogelijk is om echt met een dier te trouwen, huurde de man een tv-actrice in als ambtenaar. Zijn tweelingbroer trad op als getuige. De 15-jarige poes droeg een wit kleed en miauwde gedurende de hele ceremonie, volgens Bild een uitdrukking van haar liefde voor de postbode...

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

postbode voorkomt... handtasdiefstal...

superman-logoIn Antwerpen heeft een postbode rond 10 uur een handtasdiefstal kunnen voorkomen. Toen de postbode een man zag wegvluchten met een handtas, zette hij de achtervolging in. Die liet daarbij de handtas vallen.

 

Toen de postbode in de Haantjeslei post aan het bedelen was, hoorde hij een vrouw roepen. Toen hij zich omdraaide, zag hij een man weglopen met de handtas van de vrouw waarna hij onmiddellijk de achtervolging inzette.

De overvaller kon hij niet vatten, maar die had ondertussen de buit laten vallen. Alle spullen werden terugbezorgd aan de vrouw. De politie spoort de handtasdief op.

16:41 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende