30-11-06

cartoon...

dcr0347l

met een knipoog naar zeeman@sea...

16:55 Gepost door Pol de postman in cartoon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-11-06

lijk... verstuur hem per post...

Roemeense ontvangt overleden vader met de post

De Roemeense Aurelia Cenusa schrok zich rot toen ze het lichaam van haar overleden vader met de post toegestuurd kreeg. Het incident gebeurde nadat de begraafplaats verkocht werd aan projectontwikkelaars.

Tombola
In eerste instantie dacht Cenusa dat ze iets gewonnen had. “Enkele weken terug had ik meegedaan aan een tombola. Ik dacht eerst dat ik een grote prijs had gewonnen.” Dat het het lichaam van haar vader kon zijn, daar dacht ze niet aan.

“Er was mij wel verteld dat de begraafplaats zou verkocht worden en dat het lichaam zou opgegraven worden. Ik dacht dat ze een grapje maakten toen de priester vroeg of ik de kist zou komen ophalen of liever zou ontvangen via de post.”

Pak
Groot was de shock toen ze het pak opendeed. “Ik vond de beenderen van mijn vader die zestien jaar geleden overleed. Soms zag je nog een stukje van het pak waarin hij werd begraven.”

“Ik zei aan de priester dat ze het graf mochten verkopen en verwachtte gewoon dat ze hem ergens anders zouden begraven. Ik vind het een schande dat dit gebeurd is.”

De vrouw heeft al een advocaat aangesteld en plant om de kerkelijke leiders te vervolgen. Ook de politie is al een onderzoek gestart.

13:59 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

27-11-06

cartoon

ndi0006l

21:04 Gepost door Pol de postman in cartoon | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, cartoon |  Facebook |

de vriend van de postbode... 4

"Pas op de seinpaal!"
"Ik pas op! Ik zie hem!"
Pedro reikte hem de brieven aan en Carlos nam ze jubelend in ontvangst.
"Geweldig! Je bent mijn beste vriend en de beste postbode van Spanje."
"Ja ja, heb je nog een nieuwtje voor me?"
Carlos keek hem heel even aan.
"Nee vriend, ik heb niet in de krant kunnen kijken. Ik wilde wachten op jou!"
Hij zwaaide ten afscheid en verdween met zijn trein langzaam uit beeld. Verbaasde treinreizigers keken vanuit hun bijna lege coupé's naar Pedro en leken zich af te vragen wat die postbode in de hete zon stond te doen.
'S avonds zag Pedro op de televisie van het café op het plein, zittend tussen lotgenoten die net als hij de hele dag van nieuws verstoken waren geweest, dat er een prinsesje was geboren.
De volgende zong Carlos hem het nieuws van de geboorte tegemoet.
"Dat is toch geen nieuws, Carlos. Dat heb ik gisteren al op televisie gezien. Je had de krant gisteren moeten lezen."
Carlos registreerde de boosheid van zijn vriend terwijl hij lag hangend een bericht van de belastingen en een rekening van zijn huisarts in ontvangst nam.
"Maar ze hebben je de naam toch nog niet verteld?"
"De naam?"
Carlos hernam zijn clowneske blijdschap en declameerde vol bravoure de vijf voornamen van het hooggeboren meisje. Pedro glimlachte. Dit was inderdaad een nieuwtje. Meteen daarop fronste hij bezorgd.
"Die envelop van je huisarts. Je bent toch niet ziek?"
"Nee nee, dat is voor mijn arme nichtje Conchita. De dokter hoopt al jaren dat ik haar rekening voor haar zal betalen!"
Breed zwaaiend verdween de gezonde neef van Conchita Barceló Fuentes achter de rotsblokken om zijn gelukzalige reis voort te zetten. Pedro de Postbode vervolgde zijn route met een lichtere tred dan eerder die ochtend...

14:01 Gepost door Pol de postman in verhaal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, verhaal |  Facebook |

26-11-06

hier is drieennegentig...

gilles

 

Deze foto genomen in Centerparcs "de Eemhof" te Zeewolde in Nederland.
komt van Gilles

klik op de foto of de naam om zijn blogje een bezoekje te brengen, zeker de moeite waard.

Uw foto van je brievenbus of een tip hier laten verschijnen : stuur hem naar:

Pol-de-postman@hotmail.com

ZEKER DOEN...

en verdien je postzegel

11:15 Gepost door Pol de postman in brievenbussen en foto's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-11-06

overvaller neergeschoten na gijzelijng

Overvaller neergeschoten na gijzeling in Gents postkantoor

De Gentse politie heeft vrijdagmorgen een van drie vermoedelijke overvallers van het postkantoor Gent Muide neergeschoten nadat een personeelslid van het kantoor gegijzeld werd. De overvaller is levensgevaarlijk gewond, de gegijzelde postbediende zou ongedeerd zijn. Dat bevestigt de lokale politie.

Drie daders
De lokale politie kreeg om 8.37 uur de melding van een overval op het postkantoor Muide aan de New Yorkstraat. Het zou om drie daders gaan. Twee mannen binnen in het kantoor en een dader die op de uitkijk stond. De exacte details zijn nog niet duidelijk.

Gijzeling na alarm
Volgens de eerste informatie gijzelden de daders in het kantoor een personeelslid nadat het alarm was afgegaan. Ze probeerden met de postbediende te vluchten, maar er ontstond een schietincident aan het kantoor.

Gewond
Een van de overvallers werd neergeschoten door de politie en raakte levensgevaarlijk gewond. De gegijzelde postbediende zou ongedeerd zijn. De derde vermoedelijke overvaller die op de uitkijk stond werd opgepakt.

Het Gentse parket onderzoekt de zaak en geeft later meer uitleg.

15:04 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

22-11-06

antwoord van Johnny Thijs

Thijs: "Toekomst De Post hangt af van regering"

Johnny Thijs.
Hoe De Post er na de volledige liberalisering van de sector zal uitzien, ligt vooral in handen van de politiek en het wettelijk kader dat zal worden gecreëerd. Dat heeft gedelegeerd-bestuurder van De Post Johnny Thijs woensdag in de kamercommissie Infrastructuur gezegd.

Volledige liberalisering?
De kamercommissie organiseerde woensdag een hoorzitting over de derde Europese ontwerprichtlijn over de postsector, die pleit voor een volledige liberalisering van de markt vanaf 2009. Of die er ook komt, is nog niet zeker. Zowel de Europese Raad als het Europees parlement moeten er zich nog over uitspreken. Er bestaat vooral nog discussie over de vrijmaking van de gewone briefwisseling. Mogelijk kanten België en nog een aantal andere landen zich tegen de volledige liberalisering.

In de commissie kwam onder meer Johnny Thijs zijn visie geven op de toekomst voor de sector en De Post zelf. Volgens het hoofd van De Post zullen er vanaf de openstelling van de sector concurrenten actief zijn op de markt. Maar die zullen zich enkel focussen op de grote klanten, zowat 2.500 bedrijven die nu goed zijn voor 55 procent van het cliënteel van De Post. In de particuliere briefwisseling en zelfs de post van KMO's zijn ze niet geïnteresseerd, meent Thijs.

Goedkoper voor bedrijven, duurder voor anderen
Thijs denkt dan ook dat dit alles de prijs wel zal doen dalen voor de grote bedrijven, maar dat de liberalisering voor alle andere klanten een verhoging van de prijzen zal inhouden. De gedelegeerd-bestuurder verwees daarbij steevast naar Zweden, waar de liberalisering al een feit is. Daar betalen de grote klanten een derde minder, maar steeg de prijs voor de particuliere briefwisseling met maar liefst 90 procent. Om te vermijden dat dit scenario zich ook hier voordoet, verwijst Thijs naar de politieke verantwoordelijken.

"Ik ga alles doen om ervoor te zorgen dat De Post in deze context overleeft, maar dat zal van het wettelijk kader afhangen dat het parlement gaat invullen", klonk het. Wat het personeel betreft, liet Thijs weten dat het aantal statutairen geleidelijk zal verminderen tot 55 procent tegen 2014. Het statuut blijft volgens de gedelegeerd bestuurder een probleem voor De Post wegens weinig flexibel.

Thijs wees er tot slot nog op dat de postbodes met de komst van de nieuwe sorteercentra geen sorteerwerk - nu nog 2 uur per dag - meer zullen moeten uitvoeren. Dat houdt in dat ze voortaan 7 in plaats van 5 uur per dag op de baan zullen zijn. "Dat is makkelijker gezegd dan gedaan", besloot Thijs, eraan toevoegend dat de helft van het personeel 45 jaar en ouder is.
Eric Van Heesvelde, voorzitter van de raad van het BIPT (regulator van de postsector), schetste eenzelfde beeld van de sector in de toekomst. Ook hij stelde dat de kans bestaat dat de liberalisering de prijzen voor de particulieren en KMO's de hoogte zal injagen. Net zoals Johnny Thijs wees hij op de verantwoordelijkheid van de politiek om ervoor te zorgen dat de universele dienstverlening wordt verzekerd.

16:52 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: facteur, pol, post, postman, postbode |  Facebook |