29-01-07

we eisen opslag...

Postpersoneel eist vijf procent opslag
Bonden willen ook gunstige uitstapregeling uit de brand slepen

De werknemers van De Post eisen bij de cao-onderhandelingen minstens vijf procent opslag en een gunstige uitstapregeling.

Bij De Post beginnen woensdag onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor dit en volgend jaar. En de werknemers vinden dat het tijd is om langs de kassa te passeren voor de inspanningen die ze de afgelopen jaren geleverd hebben. Zo werden onder meer de postrondes hertekend en sluiten alleen al dit jaar 277 klassieke postkantoren de deuren om vervangen te worden door zogenaamde postpunten.

De Post boekte vorig jaar tijdens de eerste zes maanden een nettowinst van 83 miljoen euro. ,,Om dat alles te bereiken heeft het personeel zware inspanningen geleverd, daar mag nu iets tegenover staan'', zegt Jozef De Doncker van de socialistische vakbond ACOD.

De vakbonden rekenen erop dat de lonen bij De Post de komende twee jaar met minstens vijf procent omhoog gaan. ,,Die vijf procent werd in het najaar als loonnorm overeengekomen tussen de sociale partners en is voor ons een absoluut minimum'', zegt Marc De Mulder van de liberale vakbond VSOA. ,,We willen een echte koopkrachtverhoging. Rekening houdend met de inflatie betekent vijf procent verhoging slechts een reële verhoging met ongeveer 1 procent.''

De looneisen staan centraal in het eisenpakket van de vakbonden.

Als tweede belangrijke eis schuiven de bonden een gunstige uitstapregeling naar voren. ,,Sommige - vooral oudere werknemers - kunnen echt niet meer mee'', zegt Lieve Vanoverbeke van de christelijke bond ACV-Transcom. Volgens de bonden zullen bij De Post dit jaar als gevolg van de moderniseringsprocessen zowat 2.000 banen verdwijnen. De Post wil tegen 2009 nog maar de helft van de ongeveer 1.300 postkantoren open houden. Maar vooral de ingebruikneming van de nieuwe sorteercentra zal voor heel wat banenverlies zorgen. Daardoor verdwijnt immers de voorsortering in de uitreikingskantoren.

,,Wat in het Generatiepact staat, is voor ons het absolute minimum'', aldus Vanoverbeke. In de vorige cao werd de brugpensioenleeftijd bij het overheidsbedrijf nog opgetrokken van 57 naar 58 jaar. En dat is ook de leeftijd die in het Generatiepact gehanteerd wordt. Maar Vanoverbeke wijst erop dat in het Generatiepact brugpensioen mogelijk is met een kortere loopbaan. De postbodes konden in de vorig cao op 57 jaar met pensioen omdat het om een zwaar beroep gaat.

14:32 Gepost door Pol de postman in Web | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, opslag |  Facebook |

Commentaren

Postbode lijkt mij toch niet het ideale beroep. Bij de werkdruk van de laatste jaren hoort zeker een betere verloning.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 29-01-07

De commentaren zijn gesloten.