07-02-07

Leuven opnieuw aan het werk...

Sorteercentrum Post in Leuven opnieuw aan het werk

De sorteerders in Leuven kunnen alsnog hun vakantiedagen opnemen.
De sorteerders van het Postsorteercentrum aan de Philipssite in Leuven hebben zijn terug aan het werk gegaan. Ze hebben het akkoord aanvaard dat het regionaal management en de vakbonden in de loop van de namiddag bereikt hadden over het sociaal conflict.

Verlof
In de nacht van de maandag op dinsdag had een 30-tal van de circa 35 sorteerders spontaan het werk neergelegd. De actie was een protest tegen het voornemen van De Post om het interimpersoneel dat in dienst was genomen bij de invoering van de georoute af te bouwen. De sorteerders vreesden met name dat ze het verlof dat ze hadden opgespaard van 2006 niet zouden kunnen opnemen. Het management belooft in het akkoord de nodige maatregelen te nemen opdat ze dat ze dit zullen kunnen doen voor eind maart.

Als gevolg van de staking kregen de inwoners van Groot-Leuven dinsdag slechts in beperkte mate post. Volgens vakbondssecretaris François Dewinter (CCOD) zal de achterstand in de postbedeling tegen het einde van de week weggewerkt zijn.

13:52 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postman, pol, post, mail, mailman, staking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.