08-02-07

maak je gleufje al maar groter...

Opening van brievenbus moet vanaf 2008 breder worden

Europa gaat de normen voor de omvang van de opening van de brievenbussen veranderen. Vanaf begin 2008 moet ook in België de brievenbus aan elke woning een opening hebben van 23 centimeter breed en 3 centimeter hoog. Momenteel moet de gleuf slechts 22 bij 3 centimeter zijn. Uit een kort onderzoek van Belga blijkt dat de meeste brievenbussen nu al breder zijn dan 25 centimeter, dus voor de meeste Belgen zal de maatregel vermoedelijk weinig problemen opleveren.

Een andere nieuwe richtlijn is dat de bus vrij toegankelijk moet zijn, zonder gevaar. De hoogte waarop de opening zich moet bevinden is vanaf volgend jaar minimum 70 centimeter en maximum 170 centimeter.

"We zullen van de gelegenheid gebruik maken om een uitgebreide informatiecampagne te voeren", zegt Fred Lens van De Post. "We vragen de mensen bijvoorbeeld al lang om hun bus aan de kant van de weg te plaatsen, maar met de nieuwe voorschriften wordt het verplicht." De nieuwe regels worden ingevoerd in het voorjaar van 2008.

14:33 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pol, mailman, brievenbus, post, postman, mail |  Facebook |

Commentaren

Die ene centimeter min of meer,wie gaat dat komen opmeten,waar houden ze zich toch mee bezig.
De post zou zich beter een beetje vlugger bezighouden met de cao van 2007-2008,straks is het jaar voorbij en de mensen weten nog van niks,wanneer ze in brugpensioen mogen.
Een gefrustreerde postman

Gepost door: POSTMAN | 08-02-07

Nu, dit moet dan wel teug aangepast worden.
Onze pas nieuwe deur van een drietal jaar,daar hebben ze de brievenbies leukweg op een 35 tal cm van de grond in gemaakt.
Vertrouwd op die mannen, en ben nu de klos :-)
Maar voor de postbode wel een verbetering!

Gepost door: Roy | 11-02-07

ja groot gelijk waar houdsen ze zich mee bezig,dat ze zorgen dat die cao rond is, is al 2007 en daar staat nog niks op papier

Gepost door: postman | 16-02-07

De commentaren zijn gesloten.