09-02-07

Taiwan wil eigen zegel...

Taiwanese president wil eigen postzegels

President Chen Shui-bian daagt China uit.
Als het aan de Taiwanese president Chen Shui-bian ligt staat er op postzegels uit zijn land binnenkort geen 'China' meer, maar 'Taiwan'. Ook het postbedrijf Chunghwa (China) Post zou zijn naam moeten veranderen in Taiwan Post.

Het voornemen van Chen zal in China niet in goede aarde vallen. De regering in Beijing claimt nog altijd de soevereiniteit over het eiland, waar de in de burgeroorlog van 1949 door de communisten verjaagde nationalistische regering zich terugtrok. Beijing maakt zich dikwijls kwaad als Taiwan namen gebruikt die de culturele en historische banden met China verdoezelen.

De uitlatingen van Chen staan niet op zichzelf. De regerende Democratische Progressieve Partij is bezig met een campagne om verwijzingen naar China en de vroegere nationalistische president Chiang Kai-shek te schrappen. De regering kondigde vorige week aan twee staatsbedrijven te willen omdopen in Taiwan Chinese Petroleum Corp. en Taiwan International Shipbuilding Corp., om verwarring met branchegenoten in China te vermijden.

De naam van Chiang is al geschrapt uit de naam van de internationale luchthaven van Taiwan en binnenkort wordt ook een naar hem vernoemd park in Taipei omgedoopt. Woensdag aanvaardde de partij een motie om de militaire erewacht bij het graf van Chiang op te heffen.

Ook zijn tientallen standbeelden van Chiang op militaire bases verwijderd. Volgens critici zat de regering achter de maatregel, maar het leger zegt dat de standbeelden naar binnen zijn gehaald omdat ze waren aangetast door luchtvervuiling.

14:58 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: mail mailman, postzegel, postzegels, taiwan, post, pol, postman |  Facebook |

Commentaren

't Weekend is weeral begonnen maar 't van 't werken!

Gepost door: carl | 09-02-07

ja waarom niet... ...wij kunnen toch ook gepersonaliseerde postzegels laten maken! Dus laat Taiwan dat ook maar doen!
Enne..ik heb al een beitel uitgehaald om de gleuf van onze brievenbus wat groter te maken !!!!
Rustig weekend Pol, want volgende week krijg je beslist een zware postzak te sleuren!

Gepost door: magda | 10-02-07

Taiwan versus China! David tegen Goliath. 't Is me daar toch nogal iets.
Nog een prettige zondag.

Gepost door: Monique | 11-02-07

Opening brievenbus Naar aanleiding van de nieuwe wetgeving op de opening van de brievenbus, heb ik mij er een nieuwe aangeschaft, de foto volgt nog.Maar het speciale eraan is dat ze hem van Nevada(Reno) in Amerika naar mij thuis hebben opgestuurd. Dit na een stage in de brandweer aldaar. Dus eindeljk heb ik hem geplaatst mijn amerikaanse mailbox

Gepost door: Luc | 11-02-07

Ik vind het een speciale blog, die uitsteekt boven vele anderen door zijn appartheid.
Echt goed en leuk om te bezoeken.

Gepost door: roy | 11-02-07

De commentaren zijn gesloten.