13-02-07

postbode haalt gelijk...

,,Ik deed het ontzettend graag"
Ontslagen postbode Guido Peersmans hoopt weer te werken

Berendrecht - Hij werd in 2001 ontslagen door De Post nadat hij in de media klaagde over een te hoge werkdruk. Gisteren werd zijn zaak behandeld voor de Raad van State. ,,Ik vertrouw op een goede afloop", zegt Guido Peersmans (56). ,,Ik wil werken."

Mijn cheffen hebben me jarenlang een sociale postbode genoemd omdat ik naast mijn zware rondes af en toe insprong voor bejaarden en ongeletterden. Vroegen zij om postzegels mee te brengen, dan deed ik dat. Dat vond ik niet meer dan menselijk", vertelt ex-postbode Guido Peersmans.

De Post vond dat hij te traag werkte. Peersmans pikte het niet en uitte zijn ongenoegen in de pers. Hij klaagde over zware rondes en onbetaalde overuren. Zijn werkgever reageerde en plaatste Peersmans over naar de nachtdienst.

,,Volkomen onterecht", klinkt het.

,,De werklast was te zwaar. Voor iedereen. Terwijl mijn ronde berekend was op 1.200 stuks, buste ik vaak 1.800 brieven en pakjes rond de Antwerpse Groenplaats."

Vertrouwensbreuk

In 2001 werd de vastbenoemde postbode - na dertig jaar dienst - ontslagen. ,,Vertrouwensbreuk", heette het. Peersmans pikte het niet en nam een advocaat onder de arm. ,,Ik noem het stank voor dank. Ik heb altijd graag én hard gewerkt. Ik heb er zelfs een geknelde zenuw in mijn pols aan overgehouden. Maar ik wil weer brieven ronddragen. Kostte wat het kost."

Door zijn ontslag is Peersmans zijn pensioenrechten kwijtgespeeld. Hij leeft al zes jaar van een werkloosheidsuitkering.

,,Ik krijg een basisinkomen. Het went. Ik heb me leren aanpassen. Ik heb me niet ingegraven. Ik ben allerlei cursussen gaan volgen om met mensen in contact te komen."

,,Mijn ex-vrouw, van wie ik al 3,5 jaar gescheiden leef, reageert gelukkig geduldig en dringt niet aan op een verdeling van het huis. Maar die voortdurende financiële onzekerheid mag niet meer té lang duren."

Goede hoop

Zijn grootste droom is dat hij opnieuw zijn job kan uitoefenen. Hij heeft er goede hoop op. Gisteren behandelde de Raad van State zijn zaak in Brussel.

,,Tussentijdse vonnissen wezen al op een onterecht ontslag", aldus Peersmans.

,,De auditeur heeft opnieuw met heel veel vuur gesproken en blijft bij zijn advies dat het ontslag moet worden opgeschort. Die raad wordt meestal gevolgd."

,,Binnen twee weken verwacht ik een arrest. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt."

Eerherstel

De Berendrechtenaar wil maar één ding: ,,Eerherstel. De Post zegt alle vertrouwen in mij kwijt te zijn. Ik wil dat het verandert. Ik wil mijn loopbaan terug. Mijn recht op pensioen. Pas dan zal ik weer een gelukkig man zijn."

14:18 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: postbode, pol, postman, facteur |  Facebook |

Commentaren

Tja Pol ... toevallig (her)kén ik dat verhaal omdt berendrecht maar op een boogscheut van ons vandaan ligt. en zoals overal in de Polder gaat zoiets als een lopend vuurtje rond. persoonlijk ken ik de postman niet maar ik hoop dat hij zijn gelijk behaalt ... :-) !
groetjeeeeeeeeees ... !
PS: ik ben wél een aangetekende zending kwijt sinds eind februari en die zending is nog steeds " onder behan,deling" zo deelde de post mij mede. Ik zou ook een schadevergoeding krijgen van 39 eurokes ... Tja ... gelukkig had ik de dag nadien een tweede zending verzonden ... ;-) !Dus, als alsnog ergens een aangetekende brief moest vinden die normal richting Brugge moest uitgaan : dat is de mijne hé ... ;-) ! ! ! !
groetjeeeeeeeeeeeeeees !

Gepost door: klaverke | 13-02-07

guido eindelijk he man wel als zijnde mijn ex-schoonvader ben ik zeer blij dat hij eindelijk zijn gelijk heeft gekregen en hoop dat hij nu verder kan openbloeien als de man zoals ik hem ken.

dat het zolang geduurd heeft is te wijten aan het groot instrument dat de post beheerd.

Ja waarom zouden ze een klokkenluider, goliath anders zolang proberen ongelijk te geven in de hoop dat hij het zou opgeven????

Guido raar dat je dit van mij moet horen he maar ja ik vindt het gewoon fantastisch dat je gewonnen hebt


stefaan

Gepost door: pirens stefaan | 10-04-07

nationale actie tegen sluiting postkantoren Wellicht zal dit jou ook interesseren :
Op 1 april (geen aprilgrap!) gaat een nationale actie door in Brussel tegen de sluiting van postkantoren. In 2008 moeten opnieuw 198 postkantoren voor de bijl.
Met de actie wordt alle verzet her en der in het land gebundeld : alle actiecomités zijn welkom. Er zal aan Thijs een aangetekende zending worden bezorgd en 198 boodschappen aan 198 balonnen opgelaten.
De actie start om 10.30 op het muntplein in Brussel.
Iedereen welkom.
Met vriendelijk groet,
Lieve Bossuyt,
namens coördinatie comités tegen sluitingen postkantoor.

Gepost door: Lieve Bossuyt | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.