20-02-07

stakingsactie in Waals-Brabant...

Postbedeling Waals-Brabant deels ontregeld

De postbedeling is vanochtend ontregeld in de gemeenten Eigenbrakel, Nijvel en Genappe door een stakingsactie waaraan een deel van de postbodes deelneemt. Sommige inwoners ontvingen hun post niet; de dagbladen werden bijna allemaal, maar met vertraging, rondgedeeld.

Kranten
In de kantoren waar gestaakt wordt, zijn bepaalde rondes niet gewaarborgd, maar dat betreft een minderheid van de brievenbussen. In Nijvel bijvoorbeeld werden drie rondes in het stadscentrum niet uitgevoerd. De verdeling van dagbladen verloopt bijna normaal. Alle kranten, uitgezonderd een ronde in Genappe werden bezorgd na 7.30 uur.

Cao-onderhandelingen
De staking wordt gesteund door het gemeenschappelijk vakbondsfront en kadert in de onderhandelingen op nationaal niveau over de cao die volgens de postbodes de verkeerde richting uitgaan. De postbodes willen druk uitoefenen op de directie met het oog op de vergaderingen de volgende dagen.

De ontevredenheid wordt veroorzaakt door het bedrag van bepaalde premies, zoals de eindejaarspremie, en de intentie van de directie om het maximum aantal ziektedagen te herzien.

13:47 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, facteur, staking |  Facebook |

Commentaren

cao ja schandalig, en de voorstellen zijn ook het brugpensioen te laten op 58 en niet op 57 want postbodes hebben geen zwaar beroep

Gepost door: vielo | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.