20-02-07

Weer een overval...

Postkantoor Sint-Pieters-Leeuw overvallen

In Sint-Pieters-Leeuw is vanmorgen om 7.40 uur het postkantoor overvallen aan de Bergensesteenweg. De gangsters vuurden met een machinegeweer op een politiecombi van de lokale politie. Een agent raakte daarbij lichtgewond. Er zou echter niets van waarde gestolen zijn.

,,De vier gangsters zijn in het postkantoor binnengedrongen via het dak. Toen de postmeester zich realiseerde dat er een overval aan de gang, was kon hij de politie verwittigen. Die was zeer snel ter plaatse'', aldus burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V) van Sint-Pieters-Leeuw.

De gangsters gingen erg brutaal te werk. Ze namen de politiecombi onmiddellijk onder vuur toen die de parking van het postkantoor opreed. ,,De twee agenten hebben bijzonder veel geluk gehad. Een van hen raakte lichtgewond in het aangezicht door glasscherven'', zegt Vanlinthout.

De buit bestaat uit twee linnen zakken, waarin echter niets van waarde zou zitten.

De gangsters konden ontkomen en vluchtten met een zwart voertuig type-Audi. De nummerplaten van de wagen werden in de nacht van maandag op dinsdag gestolen in Ganshoren.

Centea overvallen

Kort na de overval in Sint-Pieters-Leeuw is rond 9.40 uur aan de Brusselsesteenweg in Asse op de grens met Wemmel een poging tot overval geweest op een Centea-bankkantoor. Mogelijk gaat het om dezelfde daders want ook hier verplaatsten de gangsters zich met een zwart voertuig. Bij de overval in Asse vielen geen gewonden.

,,Twee personen, waarvan zeker een gemaskerd en drager van een vuurwapen, stormden het publieke gedeelte van het bankkantoor binnen en maanden twee bankbedienden aan de deur tot de niet-publieke ruimten te openen. Deze gingen daar niet op in, vluchtten en stelden het alarm in werking'', zegt Daniel Noens, woordvoerder van de politiezone Asse-Wemmel-Merchtem-Opwijk.

De gangsters probeerden daarop tevergeefs te deur te forceren, maar zijn dan zonder buit vertrokken. De overvallers zijn nog spoorloos.

Of het om dezelfde daders gaat als in Sint-Pieters-Leeuw is nog niet uitgemaakt. Er werd tijdens deze poging tot overval niet geschoten. Tijdens de feiten waren er geen klanten aanwezig in het bankkantoor.

13:09 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postbode, postman, postkantoor, overval |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.