23-02-07

kwestie van gezond verstand...

,,Kwestie van gezond verstand"
Bewoners protesteren tegen sluiting filiaal Ten Eekhovelei

Uitgerekend op de dag dat De Post van de daken schreeuwde hoe tevreden haar klanten wel zijn over de PostPunten in supermarkten, protesteerden bewoners van Deurne-Noord tegen de sluiting van het postkantoor in de Ten Eekhovelei.

Met zo'n zestig waren ze gisteren, de vertegenwoordigers van de buurtcomités 't Schijntje, Kronenburg, Drij Torekens en De Lakbors. Op een groot spandoek stond met welke missie ze gekomen waren naar de Ten Eekhovelei 223: ,,Dit postkantoor moet blijven."

Voor de laatste overgebleven postbeambte, die volgende week het licht van dit filiaal definitief mag doven, hadden de bewoners bloemen bij. ,,Uit dankbaarheid voor wat de postbedienden allemaal gedaan hebben voor ons de voorbije jaren. Zij kunnen het ook niet helpen", legt Erik De Bruyn uit.

,,Dit is echt een groot verlies voor Deurne. We hebben deze maand een enquête gedaan in de buurt en daaruit blijkt dat 82 % van de inwoners gebruik maakt van dit kantoor. 45 % bezoekt het filiaal zelfs meer dan een keer per maand. Met steun van de districtsraad vragen wij op z'n minst een jaar uitstel van de sluiting. Zo kan nagedacht worden over samenwerking met andere openbare diensten om het kantoor rendabeler te maken en tegelijk de dienstverlening te vergroten."

De Post verwijst naar haar PostPunten in grootwarenhuizen als alternatief voor de kleine postkantoren, die nu her en der gesloten worden. In Deurne is er al een PostPunt in de Delhaize bij het Antwerpstadion en kort voor de zomer zou er ook in de GB aan de Lakborslei één openen. ,,Bijna alle diensten en verrichtingen die we in een postkantoor aanbieden, zijn ook mogelijk in een PostPunt", legt Piet Van Speybroeck, woordvoerder van De Post, uit. ,,Bovendien hebben ze langere openingstijden dan gelijk welk filiaal. Nu zijn er in ons land al 138 PostPunten operationeel. Binnenkort openen er nog eens 110 op andere plaatsen, ook in Deurne. 81 % van de gebruikers is erg tevreden maar nog te weinig mensen kennen de mogelijkheden van die nieuwe aanpak al."

Erik De Bruyn is niet overtuigd. ,,Uit onze bevraging blijkt dat slechts 16 % van de buurtbewoners daadwerkelijk van een PostPunt gebruik zal maken. De grote meerderheid zal vanaf volgende week naar het postkantoor Gallifort trekken voor postverrichtingen maar dat kantoor is daar niet op berekend. Tot overmaat van ramp zal eind maart ook nog het postkantoor aan de Vorsenkweekstraat de deuren sluiten."

11:10 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.