25-02-07

nu ook in spoorwegstation...

Eerste PostPunt gaat open in spoorwegstation

 

postpunt klein

Het nieuwe PostPunt in het station van Vilvoorde is open. De Post wil tegen eind dit jaar nog een tiental postwinkels in onze regio openen. Dat maakte Post-baas Johnny Thijs bekend.

Het nieuwe PostPunt in het station van Vilvoorde moet de sluiting van een klein postkantoor opvangen en moet de treinreiziger een extra dienst aanbieden.

Staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (SP.A) was duidelijk: ,,Het is belangrijk om diverse PostPunten te hebben, zodat mensen die de trein nemen hier aangetekende brieven kunnen versturen, postzegels kunnen kopen, en ook maar één verplaatsing moeten doen in plaats van twee. Voor de consument is het dus een goede zaak.''

Volgens de baas van De Post Johnny Thijs zijn er nog meer voordelen. ,,Vele kleinere postkantoren zijn maar een aantal uren per dag open. Hier in het station van Vilvoorde is dit PostPunt open van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Dikwijls zes dagen per week, soms zelfs 7 dagen op 7.

Nog onbekend

,,Nu weten de meeste reizigers nog van niets'', pikt loketbediende Eddy Bogaerts in. ,,Het is vrij nieuw maar daar gaat verandering in komen. In de loop van volgende week worden folders verspreid in Vilvoorde en dan zullen de mensen het wel weten.''

Het PostPunt in het station van Vilvoorde is het eerste PostPunt dat in Halle-Vilvoorde in een spoorwegstation wordt geopend. De NMBS wil samen met De Post op termijn nog meer PostPunten in stations openen.

Op dit ogenblik zijn in onze regio al vijf PostPunten geopend in Alsemberg, Wolvertem, Vlezenbeek, Diegem en Vilvoorde. Tegen eind dit jaar wil de Post ook nog PostPunten openen in Humbeek, Kraainem, Melsbroek, Oetingen, Buizingen, Schepdaal, Elewijt, Sint-Katharina-Lombeek, Dworp en Vilvoorde-centrum.

13:38 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postbode, postman, postpunt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.