04-03-07

Niet iedereen stapt even ver...

onderstaande reactie op het postje: "roep je facteur maar binnen" wil ik met jullie delen... er zit veel waarheid in...

Niet iedereen stapt even ver.

Dat mensen niet gelukkig zijn met de sluiting van zo veel postkantoren is normaal, maar het is niet meer te vermijden. De vrije markt speelt vanaf nu onheroepelijk mee,en bovendien: in landen waar de Post geprivatiseerd is zijn de mensen erg content.

Het protest tegen de recente sluitingen verschillen wel sterk van wijk tot wijk, het valt op dat het hier gaat over het sluiten van postkantoren in drie sociaal zwakkere wijken. En dat is net wat men in Brussel vergeten is.
Er is een overeenkomst dat iedereen recht heeft een postkantoor op minstens 1,5 kilometer afstand. Voor veel mensen is dat geen probleem maar bij ouderen telt die afstand wel. Een ander probleem zijn de wegen: niet iedereen heeft een Mercedes en woont in een rustig landelijk gebied. Een drukke steenweg is voor wie slecht te been is een onoverkomelijke hindernis.
Het zou dus beter zijn om bij die afstand van 1,5 kilometer het aantal hindernissen voor de gebruikers bij te tellen. De overheid moet er voor zorgen dat leeftijd, gezondheid, sociale positie van de inwoners meetellen. Bovendien moeten ook drukke wegen en andere hindernissen doorwegen bij het bepalen van die afstand.

Guido Van Peeterssen
de.zondag@telenet.be    
http://www.gentbrugge.blogspot.com/

18:17 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

Oudere mensen zonder vervoer hebben inderdaad een probleem.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 04-03-07

De commentaren zijn gesloten.