06-03-07

als dit de toekomst is...

Wat moeten we nog geloven...

 

Als je volgend fragment uit een vrije tribune, in de Standaart, leest van de hand van Dirk Sterckx: " Nederland gooide zijn postmarkt open en maakte van zijn post één van de meest efficiënte bedrijven in Europa, beursgenoteerd, winstgevend en overal op zoek naar nieuwe klanten..."

 

klik " HIER " voor het volledig artikel

 

en je leest dan volgend artikel:


10TNT wil snijden in de arbeidsvoorwaarden van zijn postbodes. In vergelijking met even zware banen elders zijn de postbestellers ‘rond de 25 procent’ te duur.
TNT-group managing director mail Harry Koorstra zegt dat in FEM Business.

Het is voor het eerst dat het postbedrijf de beloning van de postbodes tegen het licht houdt, op basis van een vergelijking met even zware functies in andere bedrijfstakken. Het bedrijf wil de komende maanden over deze en andere bezuinigingsmaatregelen met de bonden gaan overleggen.

Als het aan de partijen op de postmarkt ligt, komt de postbode straks nog maar drie à vier keer per week langs de deur, voorziet Koorstra. De zakelijke opdrachtgevers van TNT , die goed zijn voor 92 procent van de postmarkt, hebben geen behoefte aan meer bezorgdagen. “De overheid zal moeten zeggen hoe het moet.”  De keuzes die worden gemaakt, hebben volgens Koorstra ook gevolgen voor de prijs van de postzegel.

De tijd dat de postbode aan zijn werk een volledige baan had, is volgens Koorstra binnenkort ook voorbij. De besteller zal in toenemende mate een parttimer zijn die het bezorgen van brieven als bijbaantje heeft. Alle maatregelen moeten de komende jaren 300 miljoen euro aan besparingen opleveren.

 

is dit dan een modelvoorbeeld?

15:59 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tnt, dirk sterckx, pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

Niet te geloven, winst is het enigste wat nog telt bij die liberalen, hoe de mensen hun brood moeten gaan verdienen en hoe ze alles moeten gaan betalen , dat interseert die mannen niet als ze zelf maar met een grote auto kunnen rijden en in een kast va een huis wonen en een vette bankrekening hebben.

Gepost door: jefke | 06-03-07

De commentaren zijn gesloten.