07-03-07

en wie loopt er met de winst weg...

De Post. Een “puik resultaat” voor aandeelhouders, niet voor de gebruikers
large_149612De Post maakte vorig jaar meer winst dan voorzien. 40 miljoen euro nettowinst om exact te zijn. Dat kondigde topman Johnny Thijs aan. De aandeelhouders kunnen tevreden zijn. De gebruikers daarentegen moeten het doen met minder postkantoren en duurdere postzegels. Dit noemen ze: “voorbereiden op een liberalisering”.

Topman Johnny Thijs is bijzonder tevreden over de resultaten van De Post. Hij kondigde aan dat de nettowinst meer dan 40 miljoen euro zal bedragen. De private aandeelhouders van de Deense Post zullen enkele miljoenen kunnen incasseren. De omzet in 2006 steeg met 6%, de operationele winst met 10%.

De “goede” resultaten voor de aandeelhouders komen er volgens Thijs door een reeks hervormingen: de Georoute, de sluiting van kantoren, het afvloeien van personeel,... In 2005 was De Post het bedrijf waar het meeste personeel verdween: 2.255 jobs gingen verloren. In 2006 verdwenen nogmaals 1.134 jobs. Hierdoor zal het aantal interimuren wellicht nog toenemen. In 2005 werden 1,01 miljoen uren arbeid verricht door uitzendkrachten bij De Post...

Nadat werd aangekondigd dat de non-prior zegel verdwijnt ten voordele van de (duurdere) priorzegel, volgde de aankondiging dat 270 kleinere postkantoren moeten verdwijnen. Al die maatregelen moeten de winst van De Post verder opdrijven. 40 miljoen euro zal niet genoeg zijn voor de private aandeelhouders, die ruiken meer winst. En wie moet daar voor opdraaien? Juist, de gebruikers en het personeel.

Met minder personeel meer omzet halen en de gebruikers meer laten betalen voor minder dienstverlening. Dat is het recept van de liberalisering van De Post. En dat noemt Johnny Thijs een "puik resultaat".

 

16:54 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pol, podt, postman, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

Misnoegd... Vroeger had de postbode een sociale functie. Hij had alle tijd van de dag om zijn werk te doen en er was nog de mogelijkheid voor een babbeltje. Met heimwee denk ik terug aan die tijd. Als belastingbetaler zou ik willen dat alles terug was zoals voorheen...
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 07-03-07

hoelang nog! Hoelang zullen ze nog zo voort doen! De postbode is toch geen robot!Ik zie mijn postbode of ik zou echt op de loer moeten liggen om hem dan in een vlucht voorbij te zien razen met zijn brommertje. Het ene trottoir af en het andere weer op! Die mennen met hun dikke ereloon zouden eens mee moeten gaan op ronde!!

Gepost door: magda | 07-03-07

Ik ook Daisy

Gepost door: luc | 08-03-07

De commentaren zijn gesloten.