07-03-07

toch eens iets positiefs...

Ruim 95 procent aangetekende post komt aan binnen één werkdag

 
11

Meer dan 95 procent van de binnenlandse aangetekende verzendingen worden binnen één werkdag besteld. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (sp.a). Aangetekende verzendingen worden in een apart circuit vervoerd als priorstukken. Met een speciale code kan de verzender het poststuk via de website van De Post volgen van afgifte tot bestelling.

Stempel
Tuybens gaf de cijfers op (schriftelijke) vraag van kamerlid Guido De Padt (Open Vld). Die stelde dat sommige mensen zich eraan ergeren dat bepaalde aangetekende brieven geen poststempel meer hebben. De bestemmeling van brieven die zijn verzonden onder UV (Uitgestelde Vergoeding), kan immers niet meer onmiddellijk achterhalen wanneer de brief werd verzonden of wanneer hij aankwam. Sommige bestuursdocumenten kregen als datum de vermelding postdatum mee.

Rechtszekerheid
Volgens De Padt kan dat de rechtszekerheid in het gedrang brengen. Sommige beslissingen kunnen immers het voorwerp uitmaken van een beroepsprocedure binnen een bepaalde termijn.

Tuybens antwoordde dat De Post heeft beslist vanaf februari 2006 geen afstempeling meer te doen van brieven onder UV omdat dit de efficiëntie kon verhogen. Onder dat stelsel werden in 2006 3,1 miljoen aangetekende stukken verstuurd.

14:19 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.