09-03-07

ideetje voor Brussel...

Word nooit ziek en win een auto

39 Britse postmannen en -vrouwen rijden tegenwoordig in een gloednieuwe auto. Gewonnen in de loterij waaraan ze mochten deelnemen omdat ze twaalf maanden lang geen enkele werkdag afwezig waren.

De Royal Mail heeft 170.000 personeelsleden. In 2005 bedroeg het absenteïsme 6,1 procent. Anders gezegd, elke dag ontbraken 10.370 mensen op het appel. Te veel, vond de directie. Ze vond er wat op. Wie twaalf maanden lang geen enkele keer wegbleef, mocht meedoen aan een loterij met aantrekkelijke prijzen.

Het werkte. Het absenteïsme daalde tot 5 procent, wat betekent dat er nu elke dag 1800 mensen meer op post zijn dan een jaar geleden.

56.000 werknemers misten twaalf maanden lang geen enkele werkdag. Als blijk van waardering kregen ze elk een reischeque van 150 pond (217 euro). Bijna achthonderd onder hen wonnen aankoopbons, en 39 gingen aan de haal met een hoofdprijs van de loterij: een Vauxhall Astra, bij ons bekend als Opel Astra.
De Royal Mail zal ook in de toekomst nulverzuim belonen. De formule is wat veranderd. Om de zes maanden kan men reischeques van 2000 pond (2900 euro) en vijf extra vakantiedagen winnen.

Best een leuk ideetje voor Brussel...

22:47 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: facteur, pol, post, postman, postbode, royal mail |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.