13-03-07

protest helpt dan toch...

In Deurne-Noord wilde De Post aanvankelijk twee van de vier postkantoren sluiten. Enkele acties en een discussie in de districtsraad later, komt ze alvast op een sluiting terug.

2211depost2

 

Walter Van Wolputte, afgevaardigde van De Post Public Affairs, deelt in een brief als antwoord op het protest in Deurne-Noord mee dat de sluiting van het kantoor Bisschoppenhof wordt uitgesteld ‘wellicht tot midden 2007’. Hij steekt niet weg dat dit uitstel er komt door de acties, die de PVDA er samen met de lokale SP.a’ers heeft gevoerd, overigens zeer tegen de zin van staatssecretaris Tuybens (SP.a): “Precies als gevolg van de opmerkingen in discussies in de districtsraad in Deurne willen we meer zicht krijgen op de gevolgen van het wegvallen van een kantoor.” Het zal de actievoerders als muziek in de oren klinken, ook al is de toegeving nog zeer klein.

Overigens is het vervolg van de brief verder vooral heel alarmerend. Van Wolputte schrijft bijvoorbeeld: “In het algemeen zijn slechts 300 op de 1300 kantoren rendabel. Bezoekersaantallen en de spontane waarneming (er stond toch altijd veel volk in dat kantoor) geven een verkeerd beeld. We mogen niet vergeten dat de helft van de bezoekers terug buiten gaat zonder één verrichting (een folder, een inlichting, een vraag, het afgeven van een brief…), in het beste geval met één postzegel…Daar hou je geen dure infrastructuur mee in stand”. Met dat soort opvattingen maakt het management komaf met De Post als openbare dienstverlening. Voortaan kent de directie nog maar één richtlijn: De Post klaarstomen voor de concurrentieslag die Europa in de postmarkt wil ontketenen.

bron: www.solidair.org

15:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postkantoor, protest |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.