14-03-07

ongelofelijk verhaal... een echte held...

Hier is het verhaal over een Chinese brievenbesteller

Wang Shunyou 2

In feite over een held die gewillig de extreme grenzen van het leven tart om zijn job op een dun-bevolkt, een bijna ontoegankelijk gebied, uit te voeren. Het ligt in het Tibetaans gebergte in de Chineese provincie Sichuan.

Elke maand in de afgelopen 20 jaar, heeft hij een gemiddelde van 28 dagen rond getrokken langs een gevaarlijke route ,langs met sneeuwbeklede bergen, om post te leveren. In die tijd, heeft hij een totaal van 260.000 kilometers, het equivalent van zes keer rond de evenaar

afgelegd.

 

wang Shunyou 3

   Één mens, één paard

Iedere maand doet een gewone Chinese brievenbesteller genoemd “Wang Shunyou” twee maal zijn ronde…,  afwisselend langs een postroute 584 kilometers lang en dit al 20 opeenvolgende jaren. In die legde hij een afstand van 260.000 kilometers af, of zesde keer rond de evenaar. Één enkele reis neemt hem 14 dagen in beslag, en een ronde reis vergt 28 dagen. Om het een andere manier, 28 dagen per maand en 330 dagen te zetten per jaar, is hij op ronde met zijn paard dat de post en zijn bevoorradingen op zijn rug draagt.

Dat is getuigen van zijn uiterste toewijding aan zijn baan en het feit dat hij niet één enkele fout in de behandeling van de post in 20 jaar heeft hem in China bijna onsterfelijk gemaakt.

wang Shunyou 5

 

Wang Shunyou 1

16:57 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

d'er zijn er toch nog op deze aarde die hun job naar behoren doen
tof

Gepost door: mieke | 14-03-07

Mooie foto's :-) Ik bewonder deze moedige postbode! Hij oefent zijn job uit op het tempo dat hij zelf bepaalt.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 14-03-07

De commentaren zijn gesloten.