14-03-07

onterecht ontslagen postman wil terug...

Onterecht ontslagen postbode wil weer aan de slag

Guido Peersmans. (Foto Ronny Meyers)
De Antwerpse postbode Guido Peersmans is in 2001 onterecht ontslagen door De Post. Dat stelt de Raad van State in haar arrest van 12 maart. Peersmans werd in september 2001 als postbode geschorst nadat hij in de krant De Morgen had uitgehaald naar het beleid van De Post. Peersmans vocht die schorsing aan, maar werd eind 2001 definitief ontslagen.

Vertrouwen
De Post rechtvaardigde haar beslissing onder meer door te zeggen dat "het ambtenaren verboden is feiten bekend te maken die de belangen van De Post kunnen schaden". Bovendien was haar vertrouwen in de postbode geschonden na diens uitlatingen in de media. De Raad van State oordeelt nu dat het ontslag niet in verhouding staat tot de feiten die Peersmans ten laste worden gelegd en vernietigt daarmee de beslissing om de postbode te ontslaan.

Terugkeer
Peersmans wil graag opnieuw aan de slag bij De Post. "Het is altijd mijn bedoeling geweest terug te keren naar mijn dienst", zegt de postbode. De uitspraak van de Raad van State is geen verrassing voor hem. "Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat ik het bij het rechte eind had." Peersmans, die ondertussen 55 jaar is, heeft er tijdens zijn 32 jaar lange dienst bij De Post naar eigen zeggen alles aan gedaan om zijn problemen binnen het bedrijf aan te kaarten. De postbode had onder meer verscheidene malen geklaagd over de zwaarte van zijn postronde. "Jammer genoeg had men daar bij De Post geen oren naar."

Strafkamp
In 2001 spuwde Peersmans zijn gal tijdens twee interviews met een journaliste van De Morgen. Hij nam de woorden 'strafkamp' en 'tirannen' in de mond, tot groot ongenoegen van de directie van De Post. "De Post heeft de situatie zelf uitgelokt. Ik heb honderden keren aangeklaagd dat mijn dienst te zwaar was, maar ze wilden niet luisteren", besluit Guido.

15:20 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: post, postman, postbode, facteur, pol |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.