14-03-07

spontane staking gisteren...

Spontane actie postsorteercentrum Antwerpen X

Voor de nachtsorteerders is een andere uitstapregeling voorzien dan de postbodes.
In het postsorteercentrum Antwerpen X heeft het personeel van de late ploeg vanavond spontaan het werk neergelegd. Het personeel is niet te spreken over de lopende cao-onderhandelingen en wil de directie "een duidelijk signaal" geven dat ze "au sérieux" willen genomen worden. Dat zegt Jef Michielsen van de socialistische vakbond ACOD. De actie zal woensdag voor de nodige vertraging zorgen voor de postuitreiking in Antwerpen en Limburg.

Geen 'zwaar beroep'
Tijdens de lopende cao-onderhandelingen werd onder meer bepaald dat de uitstapregeling voor het personeel niet voor alle personeelscategoriën op dezelfde leeftijd zal liggen. Zo zullen de postbodes kunnen uitstappen op 57 jaar omdat ze een erkenning als 'zwaar beroep' op zak hebben. Voor de nachtsorteerders is een andere uitstapregeling voorzien omdat zij niet erkend werden als 'zwaar beroep'. Dat gegeven zorgde vandaag voor de nodige onrust onder de sorteerders die om 20 uur besloten om het werk neer te leggen.

Nodige vertragingen
Zo'n 200 tot 300 mensen staan momenteel aan de poorten van het sorteercentrum in Antwerpen om hun ongenoegen duidelijk te maken. Om 22 uur zullen zij afgelost worden door hun collega's van de nachtploeg. Het wordt afwachten of en voor hoelang zij het voorbeeld van de late ploeg zullen volgen. De actie zal woensdag voor de nodige vertragingen zorgen voor de postuitreiking in de provincies Antwerpen en Limburg.

13:51 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.