21-03-07

problemen bij sluiting postkantoren...

2211depost2

Problemen bij sluiting van zeven postkantoren

De sluiting van zeven postkantoren -in het kader van de sluiting van 277 kantoren in 2007- in april zorgt voor problemen voor het personeel, dat elders tewerkgesteld wordt. Dat meldt de vakbond. De lijst met kantoren zou door de directie te laat meegedeeld zijn.

Lijst
Volgens André Blaise (ACV) heeft De Post pas woensdag de lijst met zeven bureau's doorgegeven aan de vakbonden. Het eerste bureau sluit zijn deuren op 2 april in Ninove. De andere, in Antwerpen, Huizingen, Kraainem, Hermée (Luik), Moen en Zwevezele zullen gesloten worden op 23 april.

"Het is te laat om de sluitingen van die bureau's aan te kondigen", liet Blaise weten. "Johnny Thijs, afgevaardigd bestuurder van De Post, had beloofd een dergelijke aankondiging minstens drie maanden van te voren te doen", aldus Blaise.

Politieke wereld
"Het personeel moet nu vaak familiale veranderingen doorvoeren, zoals in sommige gevallen de aanschaf van een tweede voertuig, of het moet soms zelfs verhuizen", verklaarde hij nog.

Blaise is verontwaardigd dat de politieke wereld niet reageert op deze situatie. "Er komt geen enkele reactie uit politieke hoek, omdat de staat aandeelhouder is van De Post", concludeerde hij.

21:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: facteur, pol, post, postman, postbode, postpunt, postkantoren |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.