22-03-07

cao-onderhandelingen...

CAO-onderhandelingen bij De Post
 

Na talrijke vergaderingen over het afsluiten van een CAO voor de jaren 2007-2008 zijn er nog steeds geen definitieve ontwerpteksten. Een aantal knelpunten rond koopkrachtverhoging, vervroegde uitstapregeling en verworven rechten voor statutairen dienen nog verder uitgeklaard te worden. Wij zetten de gesprekken verder op vrijdag 23 maart.

 

bron: www.acv-transcom.be

 

we zijn benieuwd wat er uit de bus komt...


17:36 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, cao |  Facebook |

Commentaren

Begint wel stillekes aan tijd te worden waneer de mensen eigenlijk eens gaan weten waneer ze met pensioen kunnen gaan.Het is bijna April 2007 en men weet van niks.

Gepost door: jefke | 22-03-07

Succes! Ik hoop dat jullie de slag thuis halen en dat de syndicaten een goede CAO kunnnen afsluiten voor de volgende jaren. Succes,ik zal voor jullie duimen

Gepost door: Monique | 22-03-07

Inderdaad,het wordt echt hoogdtijd dat we van iets weten,om het beleefd uit te drukken het postgebeuren kan me gestolen worden na 40 jaar gewerkt te hebben,waaronder 37 jaar als postman

Gepost door: postman | 23-03-07

CAO 2007 - 2008 Nieuw sociaal akkoord bij De Post
De bonden en directie van De Post zijn het eens over een nieuw sociaal akkoord voor dit en volgend jaar.
De vakbonden leggen het ontwerp van collectieve arbeidsovereenkomst de komende weken voor aan hun achterban. Het is de bedoeling om het op 17 november officieel te bekrachtigen.

De koopkracht van het personeel gaat omhoog, maar die koopkrachtverhoging blijft beperkt zoals de directie van De Post gevraagd had. Alle personeelsleden kunnen rekenen op een loonsverhoging van een half procent.

Daarnaast zal de jaarlijkse premie van 875 euro waarop het personeel recht heeft in functie van de verbeteringsprojecten die gerealiseerd worden, integraal deel uitmaken van het loon. Dat betekent dat over die premie niet meer jaarlijks moet worden onderhandeld, dat die niet meer afhangt van het absenteïsme en dat die in de toekomst geïndexeerd wordt.

Voor de laagste lonen, onder meer die van de schoonmaaksters, wordt het loon nog eens met 150 euro bruto verhoogd.

Voorts is vastgelegd dat het personeel van De Post op de leeftijd van 58 jaar met vervroegd pensioen kan. Ze behouden daarbij 75 procent van hun loon. Werknemers die een zwaar beroep uitoefenen, zoals de postbodes en de mensen die 's nachts werken, kunnen al op 57-jarige leeftijd het bedrijf verlaten tegen die voorwaarden. Verder zijn er maatregelen die halftijds werken voor de vijftigplussers aantrekkelijker maken.

Aan de andere kant valt de maandelijkse forfaitaire vergoeding voor het woon-werkverkeer, voor de personeelsleden die niet het openbaar vervoer nemen, weg. Zij zullen een vergoeding krijgen in functie van de effectieve verplaatsingen die ze doen.

In het akkoord zijn voorts ook maatregelen ingeschreven die het De Post iets gemakkelijker maken om proactief mensen over te plaatsen van de ene dienst naar de andere in functie van de behoeften op het terrein. (cv)

Gepost door: Armand | 31-03-07

Pensioen aan 58 Normaal zou ik in pensioen kunnen gaan aan 58 van de jaar ,maar het is wachten op de nieuwe CAO.Maar moet ik mijn pensioen toch aanvragen of moet ik wachten op de nieuwe CAO ?

Gepost door: De Vrieze Marc | 27-03-09

normaal kan ik van de jaar aan 58 in pensioen gaan met 35 jaar dienst.Mijn vraag is moet ik mijn pensioen aanvragen of moet ik wachten tot de nieuwe CAO uitkomt

Gepost door: De Vrieze Marc | 27-03-09

De commentaren zijn gesloten.