24-03-07

postbedeling komt in gedrang...

N_040819_post_2-20040819-135705

Postbedeling in het gedrang

,De Westhoek en andere landelijke gebieden (in West-Vlaanderen) worden het kind van de rekening als er geen correctie komt op de liberalisering van De Post vanaf 2009", waarschuwt CD&V-parlementslid Roel Deseyn. Woordvoerder Fred Lens van De Post beaamt.

,,De overheid moet er over waken dat de openbare dienstverlening van De Post niet in het gedrang komt. Dat ook 'gewone' brieven nog besteld raken, en dat er niet alleen naar de pure winstcijfers wordt gekeken", zo waarschuwt Roel Deseyn. ,,Landelijke gemeenten - zoals er veel zijn in West-Vlaanderen - worden daar in de eerste plaats het slachtoffer van omdat de spelers op de markt het dan vooral interessant zullen vinden om in dichtbevolkte verstedelijkte gebieden actief te zijn."

,,Dat kan inderdaad het scenario worden over twee jaar", beaamt Fred Lens van De Post, ,,als er geen garanties zijn voor een universele dienstverlening. De Post kan die dan ook niet garanderen."

Toch staat Deseyn niet altijd op dezelfde lijn van De Post en is hij er ook kritisch voor. ,,De lokale aanwezigheid van De Post moet gegarandeerd blijven, met ook in de landelijke gebieden voldoende dienstverlening. Het roept vragen op als ook rendabele kantoren moeten verdwijnen voor een postpunt. Dat is zo in Moen waar uit een klein onderzoek bleek dat er tussen 12 en 15 contacten per uur waren. Toch moet dat kantoor weg."

Lens wil daar alleen over kwijt dat er in het hele land 1.300 contactpunten zijn en dat daar geen verandering in komt. ,,Ook al zullen het dan niet altijd meer postkantoren zijn."

13:25 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, postman, postbode, facteur, postbedeling, post |  Facebook |

Commentaren

klacht De laatste tijd verschilde malen post niet in de juiste bus of niet te zien,met als gevolg elke keer krijgt je daar rapels op,terwijl je ne tijd niet thuis bent,ik,denk dat ze de brieven niet altijd goed nazien,ik stel voor aan die bepaalde bedrijven om dat allemaal aangetekend opsturen,dat zoeken ze toch maar zelf aan hun laars,sorry,ik moest mijn job ook altijd goe nazien.
gr.jacky

Gepost door: simons | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.