31-03-07

Post heeft adressenbestand...

2211depost2

Post verkoopt uw adressen

De Post versterkt haar initiatieven nog om winst te puren uit de verkoop van adressen voor gerichte post. Consumentenorganisatie Oivo vindt dat ze soms over de schreef gaat.

Een apotheker diende klacht in bij Oivo omdat hij een voorstel kreeg om reclame te voeren via de adressenbestanden van de Post. Nochtans is het hem wettelijk niet toegestaan reclame te voeren voor geneesmiddelen.

Woordvoerder Piet Van Speybroeck van De Post bekent schuld. ,,We hebben een mailing gestuurd naar 40.000 bedrijven, waaronder ook dokters, notarissen en apothekers die geen dergelijke reclame mogen voeren. We gaan dat corrigeren in de toekomst.''

Binnenkort voert de Post nog een campagne om haar adressenbestand nog te verfijnen: anderhalf miljoen gezinnen krijgen dan een enquêteformulier, met de vraag over welke onderwerpen ze reclame willen ontvangen. Klanten van de Post hebben daar overigens ook tegen betaling hun vragen in kunnen smokkelen. Het systeem bestaat sinds 2005. De Post schreef in die periode 2,5 miljoen gezinnen aan, en kreeg een half miljoen vragenlijsten terug. Ze kreeg hierover opmerkingen van de commissie voor privacy, en deelt nu duidelijker meer dat het invullen ervan niet verplicht is.

Hoeveel dit alles precies oplevert, wil Piet Van Speybroeck niet kwijt, maar het gaat toch om een paar honderdduizend euro op een omzet van meer dan twee miljard. ,,Dit is één van de weinige sectoren waarin wij nog kunnen groeien, in tegenstelling tot de gewone brievenpost, die jaar na jaar daalt door de concurrentie van e-mail, sms en dergelijke meer.''

Per adres vraagt de Post aan zijn klanten 0,1 à 0,53 euro.

11:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

ze zouden er beter voor zorgen dat mijn brieven IN mijn brievenbus terecht komen en niet ernaast (of zelfs totaal niet aankomen). Het zou me een hoop belwerk besparen om boetes wegens achterstallige betalingen te vermijden

Gepost door: tt | 31-03-07

Meneer tt ik denk toch dat je een beetje aan het zeveren zijt,ofwel zie je jezelf niet graag,ofwel maak jij van een fout van je postbode er 100 ,zelf als postbode al ondervonden ,van een scheet een donderslag maken.

Gepost door: luc | 31-03-07

De rekeningen blijven komen :-) Ik mag zeker niet klagen over de sevice van onze postbode :-) Zelfs de postkaarten met een verkeerde huisnummer komen in mijn brievenbus terecht. In het geval dat de postbode toch een 'menselijk' foutje zou maken, komen de buren de brief bij mij thuis brengen. Een goede raad voor de tt-blogger : Wees vriendelijk tegen uw postbode, wees vriendelijk tegen uw buren en al de rekeningen zullen de volgende dag netjes in uw brievenbus liggen!
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 31-03-07

Adressen verkopen is soms erg delicaat Ik herinner mij dat De Post destijds het adressenbedrijf Ketels opgekocht heeft. Wellicht is dit het bedrijf waar in het artikel naar verwezen wordt.
Maar er was ook een politieker die de adressen van alle gepensioneerden opgekocht had om ze een gepersonaliseerde brief toe te sturen.
Jammer genoeg hadden ze daar bij De Post nog een schepje bovenop gedaan en alle vijftigers aan de lijst toegevoegd. Veel mensen waren toen heel boos.

Gepost door: Van Peeterssen | 04-01-08

De commentaren zijn gesloten.