02-04-07

intresse voor oud sorteercentrum...

Studio 100 heeft grote interesse om het voormalige postsorteercentrum tussen Ring en Singel in Berchem te kopen. Het kan de nieuwe thuishaven worden van het productiehuis, dat nu onder meer gevestigd is in Schelle en Londerzeel. Binnenkort zit Studio 100 rond de tafel met de stad Antwerpen en projectontwikkelaar Robelco, de eigenaar van het gebouw.

Studio 100, vooral bekend van kinderseries zoals Samson en het pretpark Plopsaland, is op zoek naar een geschikte locatie om al haar vestigingen in onder te brengen. Het voormalige postsorteercentrum tegenover het station van Berchem is één van de kanshebbers.

"We hebben nog andere opties, maar het postsorteercentrum is zeker een mogelijkheid. Het gebouw beschikt over voldoende ruimte en is ideaal gelegen. Vlakbij de autoweg en het station, is het gebouw gemakkelijk te bereiken. Die centrale ligging is belangrijk omdat we ook plannen hebben in Nederland", zegt Hans Bourlon van Studio 100.

Eerst onderhandelen

Als Studio 100 het postsorteercentrum koopt, verhuist het productiehuis alle activiteiten in Schelle en Londerzeel naar Antwerpen. "Ook de opslag van decors en rekwisieten in Breda zou dan naar hier kunnen komen. Verder is er een mogelijkheid om in het gebouw theatervoorstellingen aan te bieden, zoals we dat nu al doen in zaal Elckerlyc aan de Frankrijklei", zegt Bourlon.

Of het daadwerkelijk tot een overname komt, is nog niet zeker. "Het postsorteercentrum is slechts één van onze mogelijkheden. Er zijn nog geen gesprekken geweest met de stad Antwerpen of Robelco en veel zal afhangen van de sfeer bij de onderhandelingen. Het kan nog alle kanten uit", besluit Bourlon.

Het postsorteercentrum aan de Singel staat leeg sinds de De Post in februari van dit jaar de postverdeling verhuisde naar een nieuw gebouw aan de Noorderlaan. Projectontwikkelaar Robelco is sinds kort de nieuwe eigenaar van het sorteercentrum.

Patrick VAN DE PERRE Het voormalige postsorteercentrum aan de Singel in Berchem staat te koop en Studio 100 heeft interesse. Gert Verhulst en Hans Bourlon van Studio 100.

14:02 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.