02-04-07

protest tegen sluiting groeit...

postje

Protest tegen sluiting postkantoor groeit

Het postkantoor Sint-Jan in de Stasegemstraat in Kortrijk blijft open tot mei. Actievoerders gaan ook nadien door. Vrijdagavond stapten zo'n 60 mensen op in een optocht.Poortgebouw V-tex, CAW Piramide afdeling De Link en afdeling Ak-TRAC-tie, de moslimgemeenschap (vzw Avicenna), rusthuis De Korenbloem, school De Bloesem, Natuurtuin Desloovere, Chiro Sint-Jan, ACOD/ABVV W-VL, ACV Transcom W-VL, Vlaams Neutraal Ziekenfonds, de zusters van de H. Vincentius, OTV-Kortrijk, Achturencultuur, ze stonden allemaal achter 'hun postje'.

Organisator Thierry Meerschman: ,,Het is een historische gebeurtenis omdat het de eerste keer is dat de klanten en niet de werknemers van een overheidsbedrijf op straat komen. Het is trouwens des te merkwaardiger dat er ook zoveel verschillende organisaties samen tot deze optocht oproepen. Het wordt een duidelijk signaal voor de overheid.''

De tocht ging eerst naar het postkantoor en daarna naar het postpunt Delhaize, waar een onderhoud met de directie van het warenhuis werd gevraagd.

Postkaartactie

Daarnaast startte deze week een postkaartactie waarbij aan zowel postbaas Johnny Thijs als aan de koning om steun wordt gevraagd. Meerschman: ,,Die twee personen kan je namelijk gratis een brief of postkaart laten bezorgen door De Post. Overigens vernamen we deze week dat ons postkantoor nog zeker tot eind mei open blijft. Is dit een laatste stuiptrekking en een ingreep om de kiezer te sussen voor 10 juni of de voorbode van een mogelijke redding?'' Incidenten waren er niet.

 

benieuwd of de kaartschrijvers een antwoordkaartje zullen krijgen...

20:40 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postkantoor, protest |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.