24-04-07

Geen post... door de hond...

Geen post meer omdat postbode bang is van hond

De postdienst van het Amerikaanse Midvale, Utah, weigert de post in een bepaalde buurt nog aan huis te brengen, omdat de postbodes bang zijn voor een gevaarlijke hond. De inwoners kregen twee weken geleden per brief te horen dat er voorlopig geen post meer wordt rondgebracht.

Nugget
In december raakte een postbode gewond door een aanval van een hond, Nugget. "Onze postbode werd verrast door de hond die naar buiten stormde. Toen hij probeerde weg te lopen, struikelde hij en brak daarbij zijn elleboog", zegt postmeester Gene Brackus. Deze maand hebben postbodes nog twee keer moeten vluchten voor het losgeslagen dier.

Slappeling
De eigenaars van Nugget zeggen dat hun hond niemand zou aanvallen of bijten. "Het is de schuld van de postbode. Hij is een slappeling", zegt Rick McGuire, het baasje van Nugget. De postdienst is alvast niet van plan om de ronde te hervatten zolang er geen oplossing komt en de veiligheid van de postbodes niet gegarandeerd is.
 
Als kleine ervarings deskundige kan ik mijn Amerikaanse collega geen ongelijk geven...

17:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Baasje is verantwoordelijk Voor mijn part is Rick McGuire een arrogante idioot, nah ...

Gepost door: gidsjoris | 24-04-07

Een koppig baasje :-) Sommige fokkers selecteren alleen op uiterlijke kenmerken van een hond. Daarom is het zo belangrijk om een hond te nemen die gefokt is op zijn karakter en niet op zijn werkvermogen. Een mooie imposante hond is daarom nog geen brave hond.(Ze zijn vaak onevenwichtig, bang en gevaarlijk!) Om de veiligheid van kinderen en vreemden te garanderen koop je best een brave, betrouwbare hond bij een gekende fokker. Zij die rekening houden met de genetische afkomst, een goede socialisatie en een gepaste opvoeding zullen weinig problemen hebben als de postbode langs komt. Een eigenaar zaols die Rick doet zelfs geen moeite om bijtincidenten te voorkomen. Voor mijn part moet die man in de toekomst geen post meer krijgen. Tijdens het lesgeven ben ik ooit aangevallen door een hond van zo'n idioot die denkt dat ze op een hondenschool kunnen toveren...
Groetjes van Daisy en een knuffel van een brave hond

Gepost door: Daisy | 24-04-07

De commentaren zijn gesloten.