24-04-07

terug aan het werk...

large_145357

Postbodes vandaag terug aan het werk

Alle postbodes die maandagmorgen moesten instaan voor de bedeling van de post in de gemeente Maarkedal, hebben het werk neergelegd. Er werd geen enkel poststuk bedeeld. De postbodes kunnen zich volgens de loketbediende van het postkantoor in Etikhove niet vinden met een aantal maatregelen die onlangs zijn ingegaan.

'Zij vinden in de eerste plaats de werkdruk de jongste tijd veel te hoog. Sinds kort moeten zij ook instaan voor het bedelen van reclamedrukwerk van grote warenhuizen. Her en der langs hun ronde worden die reclamepakketten gedropt en de postbodes moeten die dan bij hun dagelijkse poststukken meenemen en ronddragen. Een werkwijze waar de brievendragers zich niet kunnen mee verzoenen'.

Ook de start van georoute 2, waardoor de postbodes een nieuwe verdeelronde kregen toegewezen, valt niet in goede aarde. 'Voor sommige postbodes valt die nieuwe route wel mee, anderen krijgen daardoor plots een veel zwaardere route te verwerken. Dat vinden de brievenbestellers geen eerlijke verdeling. Bovendien werd een route afgeschaft en daar kunnen zij zich helemaal niet in vinden'.

Na het ronddragen van de kranten legden alle postbestellers maandag solidair het werk neer. 'In de loop van de voormiddag waren er gesprekken tussen vakbondsafgevaardigden en de zonemanager. Wat daar werd besproken, kan ik niet zeggen. In elk geval gaan de postbodes vandaag terug aan het werk en kan de postbedeling weer zijn normale gang gaan', aldus nog de loketbediende.

14:27 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.