24-04-07

zegel voor de scouts en gidsen...

09_europa_scouts_w

Speciale postzegels voor honderd jaar scouts en gidsen

 De Post geeft naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de scouts en gidsen twee speciale reeksen postzegels uit. Dat meldt De Post in een persbericht.

Uitgerekend dit weekend vieren de Belgische scouts en gidsen het eeuwfeest van hun beweging in Brussel, met een massaevenement in en rond het Koning Boudewijnstadion.

De eerste reeks postzegels op 700.000 exemplaren heeft een afbeelding van de stichter van de scouts en gidsen, Baden Powell, getekend door Jijé. Het gaat om postzegels van 0,46 euro voor zendingen in België. De tweede reeks, ook op 700.000 exemplaren, toont een aantal scouts getekend door dezelfde Jijé. Het gaat om een postzegel van 0,75 euro voor buitenlandse zendingen, buiten Europa.

Naast de speciale reeks over de scouts en gidsen, brengt De Post ook een speciale postzegel op de markt naar aanleiding van 50 jaar Europa. Het gaat om een creatie van Clothilde Olyff, op 600.000 exemplaren. De postzegel kost 0,8 euro en is bestemd voor brieven binnen Europa.

22:00 Gepost door Pol de postman in postzegels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postman, postbode, facteur, postzegel, scouts, gidsen, pol, post |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.