25-04-07

Rechter sluit postkantoor...

gesloten

Rechter sluit postkantoor in Zwevezele

De Brugse rechter heeft in kort geding beslist dat het postkantoor op de Markt in Zwevezele bij Wingene mag worden gesloten. Het gemeentebestuur van Wingene en enkele inwoners van Zwevezele hadden protest aangetekend tegen de sluiting. Ze argumenteerden dat De Post de beheersovereenkomst met de federale overheid niet volgde. De rechter verklaarde de eisen deels onontvankelijk en de andere ongegrond.

Het postkantoor van Zwevezele zou aanvankelijk maandag sluiten, maar De Post nam geen risico en liet het open tot na de beschikking. Het gemeentebestuur vond dat De Post geen overleg had gepleegd en de buurtbewoners klaagden de verminderde dienstverlening aan. Een aantal handelszaken in Zwevezele hadden dan weer vragen bij de toekenning van het vervangende Postpunt op de Hille, net buiten het centrum van Zwevezele.

De eisers vroegen de rechter om De Post een sluitingsverbod op te leggen tot er overleg had plaatsgevonden met de lokale overheid. De rechtbank oordeelde dat de eisen van het gemeentebestuur deels onontvankelijk zijn. Het overleg tussen het gemeentebestuur en De Post heeft volgens de rechter in de periode november-januari wel degelijk plaatsgevonden. De eisen daarover werden ongegrond verklaard.

De burgers zullen door het beleid van De Post volgens de rechter in comfort moeten inboeten, maar ook hun eisen werden ongegrond verklaard. Het gemeentebestuur van Wingene zal hoger beroep onderzoeken.

15:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postkantoor, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

:-) en dat alles om de hoge lonen van de managers te kunnen betalen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-04-07

De commentaren zijn gesloten.