26-04-07

postkantoor beter toegankelijk...

2211depost2

Postkantoor beter toegankelijk

Het postkantoor van Zele aan de Aviel Geerincklaan wordt beter toegankelijk. Dat antwoordde staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (SP.A) op een vraag van volksvertegenwoordiger Greta D'hondt (CD&V) in de commissie Infrastructuur in het parlement.

Intussen is de toegankelijkheid van het postkantoor al verbeterd. Zowel Greta D'hondt als de mensen van het Zeelse postkantoor bevestigen dat de defecte deurpomp, die de zware deur eenvoudiger moet doen opengaan, recent werd vervangen. Daardoor zwaait de deur open van zodra ertegen wordt geduwd.

Een nieuwe deurpomp is volgens Greta D'hondt evenwel onvoldoende. Zij vraagt de plaatsing van automatische (schuif)deuren. Bruno Tuybens antwoordde dat die er komen voor 2012. Maar de automatische deuren zouden er wel eens vrij vlug kunnen komen. Want bij De Post in Zele klinkt het dat de technische diensten zopas langskwamen om de afmetingen van de deur op te nemen, met het oog op de plaatsing van schuifdeuren.

'Automatische deuren zijn noodzakelijk om ook personen met een handicap en rolstoelgebruikers zonder hindernissen toe te laten in het postkantoor', onderstreept Greta D'hondt.

14:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postkantoor |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.