27-04-07

Partijen samen in de brievenbus...

verkiezingen

Partijen samen in brievenbus
 
De Post zal het verkiezingsdrukwerk van de politieke partijen niet meer apart verspreiden.

De directie van De Post heeft de campagneleiders van alle politieke partijen meegedeeld dat ongeadresseerd verkiezingsdrukwerk gebundeld zal worden. De partijen moeten er niet meer op rekenen dat de postbode hun folders apart in de bus zal steken. De Post zal alle verkiezingsdrukwerk samenvouwen.

SP.A, CD&V, Open VLD, Groen!, N-VA, Spirit en Lijst Dedecker zitten samen en moeten ook het gezelschap van Vlaams Belang accepteren in de weg naar de brievenbus. Hetzelfde geldt voor de Franstalige partijen. De laatste veertien dagen voor de verkiezingen schakelt De Post zelfs over op een systeem waarbij verkiezingskaartjes, -folders, -hangers en -krantjes nog maar op twee ogenblikken worden besteld.

De Post zal al dat drukwerk in een witte map onderbrengen, zonder enig opschrift. Die volgens De Post maagdelijk witte enveloppes met alle politiek reclamedrukwerk zal alleen gebust worden op 30 en 31 mei én 6 en 7 juni.

Volgens De Post is de maatregel het gevolg van de te groot worden volumes verkiezingsdrukwerk, waarbij de politieke partijen alle materiaal liefst in de laatste week van de campagne bij de kiezers in de bus willen droppen. Dat leidde bij vorige verkiezingen tot heel wat extra rondes voor de postbodes.

Volgens woordvoerder Piet Van Speybroeck van De Post zal door het samenvoegen van alle verkiezingsmateriaal veel aan efficiëntie gewonnen worden.

De Post is er zich wel van bewust dat de politieke partijen niet graag samen in een en dezelfde map worden gestoken, maar stelt dat ze rekening zal houden met de 'gevoeligheden'. 'Het verkiezingsmateriaal zal steeds gerangschikt worden volgens grootte van de folder of krant, en wordt dan samengeplooid of in de farde gestoken.'

Partijen of kandidaten die niet akkoord gaan met het groepsbussen, kunnen volgens De Post nog altijd met geadresseerd verkiezingsmateriaal werken of een beroep doen op vrijwilligers om hun folders apart te bussen.

De Post weerlegt ook de vrees van de campagneleiders en de politici dat de witte mappen met het verkiezingsmateriaal makkelijk aanleiding zullen zijn tot ongeopend weggooien.

De Post geeft zelfs een kwaliteitslabel aan het initiatief. 'De kiezer zal nu netjes alles gebundeld krijgen, en nu zomaar losse strooibriefjes of folders.'

De politieke partijen krijgen de garantie dat het drukwerk niet verspreid wordt met andere commerciële folders die ook vaak gebundeld in de bus vallen. De kostprijs van de witte mappen en het vouwwerk wordt niet aangerekend aan de partijen.

14:13 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, verkiezingen |  Facebook |

Commentaren

vroemvroem heeft akkoord met de post die uitzonderlijk vroempropaganda apart zal verspreiden, waarvoor dank

Gepost door: vroemvroem | 23-05-07

De commentaren zijn gesloten.