04-05-07

Fortis werkt samen met Ierse Post...

Fortis biedt samen met Ierse post bankdiensten aan

Bankverzekeraar Fortis en het Ierse postbedrijf An Post zijn begonnen met het aanbieden van bankdiensten vanuit meer dan 250 postkantoren in Ierland.

Joint venture
De bankdiensten worden aangeboden via Postbank, een 50/50-joint venture van Fortis en An Post. Het volgende jaar breidt Postbank haar bankdiensten uit naar ruim 1.000 postkantoren, zo luidt het. "De community-based bank zal eind volgend jaar het grootste netwerk van retailbanken in Ierland hebben."

Beleggingen
De eerste diensten die Postbank als onafhankelijke Ierse bank aanbiedt, zijn een direct opvraagbare depositorekening en een garantieproduct op het gebied van beleggingen. Het productaanbod wordt gefaseerd uitgebreid met zichtrekeningen, kredietkaarten en geldautomaten. Postbank verwacht over drie jaar 500 mensen in dienst te hebben, naast de bestaande postkantoormedewerkers.

56 miljoen
Fortis en An Post bereikten in oktober vorig jaar een definitief akkoord over de oprichting van Postbank. Fortis bracht in de joint venture een bedrag in van 56 miljoen euro in cash.

17:30 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: post, postman, postbode, facteur, pol |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.