04-05-07

staking...

staking

Nachtploeg De Post in Gent staakt

Uit protest tegen de invoering van een nieuw sorteersysteem heeft de nachtploeg van De Post in Gent 1, het kantoor aan het Stapelplein, het werk neergelegd. Door het nieuwe systeem zou de nachtploeg gehalveerd worden.

Sinds de oprichting van het sorteringscentrum Gent X in Wondelgem dreigen de meeste sorteringsactiviteiten daarheen te verhuizen. Door de staking is in Gent niet alle post bedeeld, luidt het bij de vakbonden.

Zelfs het 'op ronde steken' van de stukken per postman, zal voortaan in Gent X gebeuren en niet meer in de aparte kantoren zoals Gent 1. Door het nieuwe systeem zouden er heel wat banen verdwijnen. De nachtploeg van Gent 1 zou gehalveerd worden: van vijftig naar ongeveer vijfentwintig à dertig werknemers, zegt gewestelijk ACV-secretaris van De Post, Albert Leydens. Een deel van het personeel zou aan de slag moeten in het nieuwe sorteercentrum.

De vakbonden hebben intussen overlegd met de directie en zijn overeengekomen dat iedereen volgende week een persoonlijk gesprek krijgt met de HR-afdeling. 'De directie maakt zich sterk dat ze allemaal bij de post kunnen blijven werken, maar waar en wat voor werk, dat is een andere vraag. Wij willen dat de mensen naar Gent X kunnen verhuizen op vrijwillige basis.' Onder meer daarover zullen de gesprekken volgende week gaan.

Maandag begint een testperiode van drie maanden, waarin het sorteren vanuit Gent X zal worden uitgetest. Dat zal de activiteit in Gent 1 doen terugvallen. Op de vraag van de bonden om die testperiode met minstens een week uit te stellen, is nog geen antwoord gekomen.

14:05 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

Commentaren

Ze zouden de jongens van de Post beter eens een jaar in de privé laten werken.

Gepost door: oscar | 15-05-07

De commentaren zijn gesloten.