06-05-07

klacht om concurrentievervalsing...

bd
logo deltamedia kl

Klacht om concurrentievervalsing.

De Belgische Distributiedienst (BD), dochter van de Nederlandse Post TNT, heeft bij de Belgische Raad voor Mededinging een klacht ingediend wegens concurrentievervalsing door De Post. Dat meldt De Tijd en De Morgen.

BD, die in België driekwart van de ongeadresseerde post in handen heeft, beweert dat De Post misbruik maakt van haar dominante positie. Ze zou volgens BD haar inkomsten uit de universele dienstverlening (via haar monopolie tot 50 gram) gebruiken als kruissubsidiëring van haar dochter Deltamedia. Ze zou ook abnormaal lage prijzen aanbieden in de ongeadresseerde postmarkt.

Deltamedia, gespecialiseerd in krantenuitreiking en ongeadresseerde post, werkt net als BD met (goedkope) zelfstandigen. De Postdochter is een concurrent van BD (en ook van De Post). De Post bezorgt dagelijks circa 450.000 kranten via reguliere postbodes. Het gros van de overige 220.000 abonnementen bussen BD en Deltamedia.

De Raad voor Mededinging heeft De Post formeel om informatie gevraagd. De Post zegt te zullen meewerken.

BD diende eerder al een klacht in bij de Europese Commissie omdat ze de steun van de Belgische overheid voor de krantenbezorging via De Post (3,3 miljoen euro) concurrentievervalsend vindt.

19:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.