06-05-07

Nederlands parlement valt over prijs...

nederland

Nederlands Parlement valt prijs postzegel aan

 

Het CDA en de PvdA willen TNT dwingen de postzegelprijs te verlagen. Het parlement stelt op verzoek van de twee partijen de stemming over de postwet uit om steun te vinden voor hun plan.

 

De partijen vinden dat TNT een te veel hoog rendement maakt op de bezorging van brieven. Volgens CDA Kamerlid Nicolien van Vroonhoven, een van de initatiefnemers van het plan, bedraagt de marge zelfs 70 procent. Volgens TNT klopt de CDA-berekening niet en is de marge veel lager.

Als de nieuwe postwet, die de liberalisering regelt, moet volgens de partijen worden vastgesteld hoe hoog de marge van TNT is. Als blijkt dat TNT meer verdient dan 9,5 procent op een postzegel, dan zou het bedrijf de prijs moeten verlagen.

Het PvdA-kamerlid Ferd Crone probeert onder tussen ook steun te verwerven voor een voorstel waarmee hij de arbeidsomstandigheden voor postbezorgers bij de alternatieve bezorgbedrijfen Selekt en Sandd wil verbeteren. Die worden per brief betaald, en bouwen geen rechten op, zoals TNT Post-bestellers. Crone wil de bedrijven dwingen afspraken te maken met de bonden over betere beloning.

11:19 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postzegel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.