10-05-07

in beroep tegen sluiting...

Beroep tegen sluiting post

Het college van burgemeester en schepenen van Wingene tekent beroep aan tegen de beslissing van de Brugse rechtbank, waarbij de eis van het gemeentebestuur werd verworpen om de sluiting van het postkantoor in Zwevezele te verbieden.

Het gemeentebestuur neemt het niet dat het postkantoor in het centrum van Zwevezele is vervangen door een PostPunt in voedingszaak Mireille langs de N50 Brugge-Kortrijk op de Hille.

Volgens het gemeentebestuur ligt het PostPunt niet alleen te ver buiten de dorpskern van Zwevezele, ook bij de toewijzing aan Voeding Mireille liep het fout en konden twee andere handelaars hun kandidatuur onvoldoende verdedigen. Maar bovenal is het gemeentebestuur van oordeel dat De Post de beheersovereenkomst schond en geen overleg pleegde over de sluiting van het postkantoor.

De rechter in kort geding veegde de argumenten van het gemeentebestuur twee weken geleden echter van tafel. Volgens de Brugse rechtbank is het gemeentebestuur geen betrokken partij in de beheersovereenkomst tussen De Post en de overheid en was er wel degelijk overleg. Burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) neemt geen vrede met dat vonnis en tekent hoger beroep aan. 'Er is inderdaad overleg geweest, maar pas nadat de beslissing al was genomen', argumenteert Verkest.

15:09 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postpunt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.