14-05-07

akkoord bereikt... morgen stemming...

Vakbonden post Gent bereiken akkoord - personeel stemt morgen

Er is een voorakkoord bereikt tussen De Post en de vakbonden over de sociale onrust in Gent 1. Dat postkantoor bedient het centrum van de stad Gent, maar ligt door een staking al enkele dagen plat. Het personeel klaagt over de werkdruk en bij de nachtploeg staan jobs op de tocht. "Morgenochtend stemt het personeel over het voorstel tot akkoord", zegt vakbondsman Albert Leydens.

Als de postmannen akkoord gaan met de tekst, wordt er vanaf dan niet meer gestaakt. Door de staking heeft het centrum van de stad geen of niet alle post gekregen.

Georoute
Vorige week legden de postbodes het werk neer uit onvrede met Georoute 2, een gecomputeriseerd systeem om de postroutes uit te stippelen. Ze kloegen over de aanslepende problemen met Georoute 2. "Al in de zomer van vorig jaar werd aan de alarmbel getrokken, en nog altijd waren er geen aanpassingen gebeurd om de problemen op te lossen", aldus de bonden. De postmannen klagen over overwerk en over de willekeurige versterking, die nu eens wel dan eens niet voorhanden is.

Tijdsgebrek
De postbodes ondervinden ook de gevolgen van een nieuw systeem voor de sortering, waardoor ze volgens Leydens 's morgens minder tijd hebben om hun stukken op orde te steken vooraleer ze aan hun ronde beginnen. De sortering van de poststukken gebeurt nu immers in een gloednieuw sorteercentrum buiten de stad. Om hun stukken op orde te steken, krijgen de uitreikers daarom minder tijd toegemeten. "Onvoldoende om de klus te klaren", zegt Leydens.

15:16 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

Commentaren

Staking Gent persoonlijke noot : de modernisering bij de post is de laatste tijd in volle opmars,we beschikken nu over 5 moderne sorteercentra die de strijd met de concurrentie aanbinden.
Zelf heb ik een verhuis (3demaal al) meegemaakt naar het nieuwe NSC ,iedereen heeft wel zijn voor en nadelen opte sommen ,voor niemand kan je goed doen maar persoonlijk gaat het er bij ons in Antwerpen goed aan toe.Er zijn wel opmerkingen maar er wordt aan gewerkt,en de problemen die zich stellen waren er in het oude sorteercentrum ook al.
Gent x is van een oud kantoor verandert in een nieuw modern fabriek,de aanpassing zal daar enorm zijn...mensen die daar gewerkt hebben gaan er lopen ...
Het is een mes dat langs 2kanten snijdt....schuld bij bazen of personeel???
Het vraagt een aanpassing langs beide kanten.Heb zelf postbode geweest ...die georoute doet weinig goed,ook wat de vorige generatie heeft gezaaid ,zijn we nu aan het oogsten.
Postbode zijn is zwaar en het wordt te streng aangebonden nu.Wat in andere sorteercentra lijkt te lukken ,lukt niet in Gent...wat is daar loos?
Postkantoren verdwijnen en worden vervangen door Postpunten,persoonlijk vindt ik dat een goede zaak...je vindt de postprodukten nu zowat overal ,het is toegankelijker nu.
Minpunt vindt ik dat de postpunten zouden bedient moeten worden door postpersoneel die hun job zagen wegvallen op de kantoren en niet door mensen van de winkels.
De postmensen hebben immers de ervaring en de kennis van de produkten.

Gepost door: stonelady | 15-05-07

De commentaren zijn gesloten.