14-05-07

staking Gent duurt voort...

stakingStaking Gentse postbodes tegen Georoute duurt voort

De staking in Gent 1, het postverdeelcentrum aan het Stapelplein dat de oude kern van Gent bedient, duurt voort. Vorige week vrijdag legden de postbodes het werk neer uit onvrede met Georoute 2, het gecomputeriseerd systeem om de postroutes uit te stippelen.

Overleg met de directie vorige week leverde niets op, dus wordt maandag voort gestaakt, zegt Albert Leydens, gewestelijk ACV-secretaris van De Post. Daardoor zal een deel van Gent vandaag geen post krijgen.

Vorige week legden de chauffeurs en de postbodes van Gent 1 het werk neer. Ze klaagden over de aanslepende problemen met Georoute 2. Al in de zomer van vorig jaar was daarover geklaagd, zegt vakbondsman Albert Leydens, en nog steeds waren geen aanpassingen gebeurd om de problemen op te lossen.

De postmannen klagen over overwerk en over de willekeurige versterking, die nu eens wel, dan 's niet voorhanden is. 'Als er op bepaalde dagen mensen tekort zijn door verlof of ziekte, is er geen versterking. En dan moeten de mensen bijvoorbeeld twee uren overwerken'.

De postbodes ondervinden ook de gevolgen van een nieuw systeem voor de sortering, waardoor ze volgens Leydens 's morgens minder tijd hebben om hun stukken op orde te steken vooraleer ze aan hun ronde beginnen.

13:57 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.