15-05-07

weer eentje dat sluit...

goed bezigPostkantoor sluit eind juni 
Postkantoor Bisschoppenhof aan de Vorsenkweekstraat in Deurne-Noord sluit op 26 juni. Met welgeteld drie maanden uitstel, want na protest van omwonenden en brieven van de districtsraad liet staatssecretaris Bruno Tuybens weten dat de sluiting "voor nog niet nader bepaalde tijd" was uitgesteld.

De Post kondigde in november 2006 aan Ten Eekhove en Bisschoppenhof, twee postkantoren in Deurne-Noord, te zullen sluiten in februari 2007. In december, en nogmaals in februari, vroeg de districtsraad van Deurne De Post de sluiting van de twee postkantoren met een jaar uit te stellen. Door de sluiting zouden de 20.000 bewoners van Deurne-Noord immers geen nabijgelegen postkantoor meer hebben.

Maar postkantoor Ten Eekhove sloot toch eind februari. Onder luid protest van een aantal buurtcomités, gesteund door PVDA+, Groen!, sp.a en Vlaams Belang. PVDA+ verzamelde bijna 1.000 handtekeningen tegen de sluiting en ook de buurtcomités organiseerden een gelijkaardige enquête. De opening van een Postpunt in de Delhaize Bosuil was volgens hen geen waardig alternatief, want te ver weg en beperkt inzake financiële verrichtingen. In maart volgde dan de brief van staatssecretaris Bruno Tuybens (sp.a), waarin hij aankondigde dat de sluiting van postkantoor Bisschoppenhof was uitgesteld.

"Bisschoppenhof sluit op 26 juni", zegt Fred Lens. "Het uitstel had te maken met een studie over de invloed van de sluiting van postkantoren op de leefbaarheid in de wijken. De resultaten zijn nog niet bekend omdat het een grote studie over de verschillende agglomeraties betreft. De beslissing over de sluiting van Bisschoppenhof is na een objectief behoeftenonderzoek gebeurd. Er is gebleken dat de aanwezigheid van een Postpunt wel een goed antwoord biedt op de behoeften van de bewoners."

"Sociaal probleem"

Districtsraadslid Dirk Van Duppen (PVDA+) wil nu van het districtscollege weten hoe ze hierop zal reageren. "Deze sluiting is een ernstig sociaal probleem. Gezien er ook geen banken meer zijn in Kronenburg kunnen de bewoners, onder wie veel oudere mensen, voor hun financiële verrichtingen enkel bij De Post terecht. Ook dat is binnenkort dus afgelopen. Bovendien is er gewoon geen Postpunt in Kronenburg. De belofte van uitstel is wel erg snel gebroken."

Fred Lens stelt dat in juni of juli een nieuw Postpunt opengaat in de GB op de Lakborslei. Over een Postpunt in Kronenburg is voorlopig geen sprake.

21:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postkantoor, postpunt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.