16-05-07

staking Gent duurt voort...

staking aaGentse Post schiet nieuw directievoorstel af


Het personeel van het postkantoor Gent 1, waar al sinds vrijdag gestaakt wordt, gaat nog altijd niet opnieuw aan de slag. Een tweede voorstel van de directie van De Post is vanmorgen door het personeel verworpen.

'Er zaten vast wel enkele goede zaken in', zegt Albert Leydens van de Christelijke vakbond ACV, 'maar het voorstel is niet beter dan het vorige en het wantrouwen zit te diep bij het personeel. Er is in het verleden al zoveel beloofd wat nooit is uitgekomen.'

De chauffeurs postbodes en de nachtploeg blijven dus staken hoewel er zowel 's nachts als overdag een aantal vrijwilligers zijn die wel het werk opnemen. Zoals de kaarten nu liggen, krijgt het centrum van Gent, dat door Gent 1 bediend wordt, vandaag wellicht geen post en waarschijnlijk vrijdag ook niet.

Waar of wanneer opnieuw onderhandeld wordt is nog niet duidelijk, zegt Leydens.

Het personeel staakt tegen het nieuwe sorteringsmodel en tegen Georoute 2, dat hun inziens nog altijd niet voldoende is bijgestuurd. Georoute is een computersysteem dat de rondes van de postbodes uitstippelt.

14:28 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking, staken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.