18-05-07

Gent 1 blijft staken...

staking aaPostbodes blijven staken

 Ook vandaag zullen er in een groot deel van Gent geen brieven en kranten in de bus vallen. De 140 postbodes en chauffeurs van postkantoor Gent gaan voor maandag niet meer aan de slag.

De postbodes van Gent aan het Stapelplein staken al sinds vorige week vrijdag om te protesteren tegen de hoge werkdruk. Die is volgens hen het gevolg van de invoering van Georoute 2, waardoor de postbedelingsrondes veel zwaarder geworden zijn. Zoals verwacht stemden de werknemers woensdagochtend niet in met het voorstel om de ronde-indeling te herbekijken en in afwachting daarvan tien man extra in dienst te nemen. Een zestigtal postbodes trok zelfs naar de Industrielaan in Wondelgem waar zij een tijdje de toegang tot het postsorteercentrum Gent X blokkeerden.

Garanties

'De postbodes zijn de beloftes van de directie beu', zegt ACV-vakbondssecretaris Albert Leydens. 'Al van bij de invoering van Georoute 2 heeft de leiding verzekerd dat er aanpassingen zouden komen, maar tot nog toe hebben de mensen daar nog niets van gemerkt. De postbodes willen eindelijk garanties.'

Die komen er mogelijk maandag. Tegen dan zet het plaatselijk management een nieuw voorstel op papier. 'Daarin zullen wij het huidige plan concreter en duidelijker maken', belooft De Post-woordvoerder Fred Lens. Maandagochtend krijgen de postbodes en chauffeurs de nodige uitleg en beslissen zij of zij terug aan de slag gaan.

Klachten

Tien dagen zonder post laat inmiddels sporen na. Unizo kreeg naar eigen zeggen al tientallen klachten binnen van ondernemers die wachten op belangrijke poststukken. De zelfstandigenorganisatie vraagt dat De Post in het vervolg bij dergelijke acties een basisdienstverlening voorziet.

Het Comité Andere Politiek (CAP) organiseerde woensdag een solidariteitsactie voor de stakende postbodes.

13:50 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pol, post, postman, postbode, staking, staken, facteur |  Facebook |

Commentaren

staking Gent 1 hallo ik werk te gent x en vind het triestig te moetten toe zien hoe al die poststukken maar blijven staan , ik vind het terecht dat de postmanen op komen voor hun recht , maar wie is er de duppe van .
ik hoop op een vlugge oplossing!!! het vervoeren naar gent 1 , mensen van de nachtpoeg die nu in gent x tewerk gesteld zijn beschikbaar maken in het kantoor gent 1 om het verdelen en klaar zetten van de poststukken op rondes voor de vlugge voor uit gaan van de gegantiese brieven massa .
er moet iets gedaan worden zo kan het niet verder
ik hoop toch op een vlugge oplossing
groetten

Gepost door: Veeckman willy | 22-05-07

schandalig Het is teleurstellend om te zien hoe een bende leeggangers( De Postbodes van Gent) een stad kunnen gijzelen. Het is weeral hetzelfde: nl. meer geld, minder werk. Hopelijk privatiseren ze snel De Post, want dit kan zo niet verder. Tot op de dag van vandaag (02/06/2007) is er meer dan de helft van mijn achterstallige post nog niet aangekomen. Hopelijk weer niet "verloren gegaan".

Gepost door: R.B. | 02-06-07

IS ER NOG RESPECT , Overlijdensbericht gepost op maandagavond 01.12.08 om 20:00 u in de bussen van het sorteercentrum Gent X in Wondelgem. Eerste brieven zijn aangekomen op Woensdag 03.12.08 en een groot deel op Donderdag 04.12.08 voor een begrafenis die plaats heeft op Vrijdag 05.12.08.
Hebben dergelijke zendingen geen voorrang ? en dan nog verzonden met priorzegels ! Schandalig ! Is er dan geen respect meer voor onze doden ?

Gepost door: MONTYNE | 04-12-08

De commentaren zijn gesloten.