18-05-07

Nationale staking dreigt...

Nationale staking dreigt bij de Post

Het gemeenschappelijke vakbondsfront van De Post roept alle personeelsleden op volgende vrijdag, 25 mei, het werk neer te leggen. De werknemers zijn ontevreden over het aanwervingsbeleid, de verre verplaatsingen voor sommige werknemers en de reorganisatie binnen het bedrijf.

Ook het Georoute-systeem, dat de rondes van postbodes uitstippelt, draagt bij tot het ongenoegen. Het personeel van het postkantoor Gent 1 legde daarom vorige vrijdag het werk al neer.

In alle postkantoren in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië is woensdag een pamflet uitgedeeld met de oproep om volgende week vrijdag te staken. De stakingsbereidheid zou groot zijn. 'Er wordt van de mensen verwacht dat ze alsmaar flexibeler zijn, waardoor de werkdruk en de stress toenemen. Ze zijn ook niet te spreken over de houding van de directie, die tijdens de onderhandelingen over de cao stelde dat er maar een half procent loonsverhoging mogelijk is, terwijl aan sommigen wel riante bonussen zijn uitgereikt', zegt Lieve Vanoverbeke, algemeen sectorverantwoordelijke van ACV-Transcom.

Eerst zitten vakbonden en directie volgende woensdag nog samen. Als er dan geen oplossingen uit de bus komen, volgt op vrijdag 25 mei een nationale 24-urenstaking.

En in Gent

De 140postbodes en chauffeurs van postkantoor Gent1 gaan vóór maandag niet meer aan de slag. Daardoor zullen de inwoners van een groot deel van Gent tien dagen lang geen brieven of kranten in de bus gekregen hebben.

De postbodes staken al sinds vorige week vrijdag tegen de hoge werkdruk. Een nieuw voorstel van de directie om de bedelingsrondes te herbekijken en tot zolang tien man extra in dienst te nemen, werd woensdagochtend afgekeurd. De postbodes bezetten zelfs een tijdje het postsorteercentrum Gent X in Wondelgem.

Tegen maandagochtend werkt het plaatselijke management een nieuw plan uit. Dan beslissen de postbodes of ze het werk hervatten.

De zelfstandigenorganisatie Unizo roept De Post op om bij dergelijke acties in een basisdienstverlening te voorzien. (belga, dh

17:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking, staken |  Facebook |

Commentaren

blijven staken tot je krijgt wat je wil,vergeet niet dat al de dagen dat je staakt ,de post van die dagen ook nog moet gedregen worden,infeite zou iedere postbode hulp moeten krijgen,ofwel zouden de overuren moeten betaald worden,de stakersuren worden toch ook niet betaald .dus stakers enkel aan het werk gaan wanneer je hulp krijgt,of als jullie overuren betaald worden...
geschreven door een bijna bruggepensioneerde postman.

Gepost door: postmoe | 18-05-07

De commentaren zijn gesloten.