20-05-07

de Post voor mensen... niet voor precenten...

PVDA+ steunt sociale acties bij de post, de post is er voor de mensen, niet voor de percenten
In de afgelopen dagen hebben de 3 nationale vakbonden een stakingsaanzegging ingediend bij de heer Thijs.
De één verdient 900.000 euro, de andere 20.000 euro.
Het Directiecomité (6 personen) verdiende in 2006 2,8 miljoen euro, bonussen niet inbegrepen. De heer Thijs zelf verdiende 900.000 € in 2006. Dat betekent een verhoging met 11,25% ten opzichte van 2005. Bovenop hun salaris ontvangen deze heren nog bonussen.
Een postbode daarentegen verdient ongeveer 20.000 euro bruto per jaar, premies inbegrepen. Bovendien verdient hij ook het werk in barre weersomstandigheden, onbetaalde overuren, het dragen van een te zware zak… Vermoeidheid en arbeidsongevallen zijn schering en inslag. Door de pas afgesloten CAO kregen de gewone de postmannen, -vrouwen en bedienden een verhoging van ongeveer 0,5 % of met verwachte indexeringen: 5.6%,  In het geval van postmannen, -vrouwen en bedienden werd er rekening gehouden met de loonnorm van 5%. Waarom niet in het geval van Thijs en Co?
We stevenen af op een algemeen personeelstekort… met alle gevolgen van dien
De Post-directie zegt dat de postbodes en bedienden moeten bezuinigen. Om de privépartners , CVC et Post Danemark, hun dividend te kunnen uitbetalen. Bij hun aantreden in de Post eisten zij minimum 20 miljoen winst per jaar. Welnu, zij krijgen 21,2 miljoen van de 96 miljoen winst die de Post maakte in 2006.

De laatste drie jaar, onder paars, sneuvelden reeds 3.000 voltijdse banen bij de Post. En er staan nog 1.000 andere banen op de tocht. Dat leidt naar een algemeen personeelstekort. Gevolg: een stijgende arbeidsdruk én de fundamentele arbeidsrechten die in vraag worden gesteld (het rolverlof, de 7u36, de rustpauzes, de schafttijden, de veiligheid…)

De post is er voor de mensen, niet voor de percenten (van de privépartners)

Hoog tijd dat er een ander beleid komt. Open VLD en SP.a vinden de winst van privé-partners CVC en Deense Post veel belangrijker dan de problemen van de postbodes en de dienstverlening aan de bevolking. De PVDA+ stelt daarentegen: de Post is er voor de mensen, niet voor de centen (van de privé-partners)

De PVDA+ steunt de geplande sociale acties bij de Post en eist:

* Geen Georoute 3 maar echte gelijkheid van de ronden.

* Zoals beloofd: geen reorganisatie bij de bedienden in 2007.

* Geen reorganisatie bij de postmannen. Geen verder jobverlies.

* Postmannen in de beslissingsstructuren van de Post als Openbare Dienst.

*Geen STAR. Zij is synoniem van verlies van voltijdse eenheden.

* Geen ‘outsourcing'. Integratie van alle werkers in de rangen van de Post.

* Meer statutaire jobs voor de postmannen (voor interimmers, contractuelen van bepaalde en onbepaalde duur). Gewaarborgde kwaliteitsvolle dienstverlening aan het publiek op basis van menselijk werkritme.

* Behoud van de kleine lokale postkantoren.

*Geen liberalisering, want zij tast op fundamentele wijze de mensenrechten aan…

20:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, pvva |  Facebook |

Commentaren

De hemel op aarde :-) Beloven... De vraag is of de politiekers hun beloftes ook kunnen waarmaken.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 20-05-07

De commentaren zijn gesloten.