21-05-07

Half miljoen brieven wachten in Gent...

N_051118_post_v

Half miljoen brieven niet besteld
De staking van de Gentse postmannen zorgt voor een enorme achterstand in de bestelling van stukken. Volgens de liberale vakbondssecretaris Rudy De Coninck (VSOA) staan door de staking al 160 à 180 containers met post te wachten in het sorteercentrum Gent X. Die moesten normaal naar Gent 1, waar nu al de elfde dag gestaakt wordt.

Achterstand
Slechts een minderheid van het personeel in Gent 1 is aan het werk en dus wordt enkel nieuwe post gedeeltelijk uitgereikt. Achterstand inhalen is er al helemaal niet bij. Er ligt al post van zo'n zeven werkdagen, zegt De Coninck. "Ik weet niet hoe groot die containers zijn, maar in een gewone container zitten 8 à 10 bakjes, met elk 400 brieven." Er liggen met andere woorden op z'n minst een half miljoen brieven te wachten voor Gent-Centrum.

Post afhalen
Sommige bedrijven of overheden, voor wie altijd al aparte bundels post gemaakt worden, komen zelf hun post afhalen in Gent 1. Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, dat ook in hartje Gent is gelegen, gaat al zijn aangetekende zendingen zelf ophalen, zegt woordvoerster Julie Clément. Voor particulieren is zoiets echter onmogelijk, benadrukt De Post.

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: post, postman, pol, postbode, facteur, staken, staking, brieven |  Facebook |

Commentaren

veel gelijk Volhouden mannen,enkel spijtig dat de stakerspremie niet hoger is

Gepost door: postmoe | 21-05-07

de gentse acties treffen alweer vooral de consument. ik denk niet dat jullie nog op veel sympathie en solidariteit kunnen rekenen.

Gepost door: postklant | 22-05-07

Klant niet tevreden /meestal eigen fout De klant is altijd kop van jut,in éénder welk bedrijf...ben zeker niet voor staken ,maar op onze kop laten schijten is ook uit den boze.Wij vlamingen zijn veel te braaf ,het wordt tijd dat er eens gereageerd wordt.
De klant kan wel klagen ,maar meestal liggen ze zelf aan de bron van hun klacht.
Bijvoorbeeld ;onlangs stuurde iemand een pakje koffie op naar het buitenland,in gewoon pakpapier en dan komen klagen dat de zending stuk gaat man man.
De Post biedt genoeg verpakkingsmogelijkheden aan om er gebruik van te maken,wie niet horen wil moet dan maar voelen hé.
Kom eens een dag bij de post werken en je piept wel anders , ik heb respect voor die mannen op de baan,15jaar geleden stond ik daar ook bij ,maar nu zijn de omstandigheden nog zwaarder.

Gepost door: stonelady | 22-05-07

De commentaren zijn gesloten.