21-05-07

staking afgewend in Hoogstraten...

2211depost2Poststaking in Hoogstraten afgewend


Maandagochtend is in het postkantoor van het Kempense Hoogstraten nipt een staking voorkomen. De vakbonden konden de 27 aanwezige postuitreikers overtuigen het werk niet neer te leggen. Komen er geen structurele oplossingen, lijkt een staking er alsnog onafwendbaar.

Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront kampen de postbodes met een grote onregelmatigheid in de diensten door onder meer personeelstekort. Hoogstraten moet 23 diensten verzorgen. Daarvoor hebben ze recht op 29 mensen (een bezetting van 120 pct), zodat vervangingen bij vakanties en ziekte geen problemen veroorzaken.

Momenteel is er een tekort van twee mensen en is de bezetting dus maar 116 procent. Vorige week waren er vijf mensen te weinig. 'Dat maakt een verhoging van de werkdruk met 20 pct om alle rondes af te werken', zegt Jef Michielsen van ACOD. 'Om de tekorten in het personeelskader op te vullen, worden er wel interimkrachten ingezet, maar die zijn minder geroutineerd. Dat terwijl van twee 'vaste' krachten de beroepservaringscontracten (BEO) niet verlengd werden', aldus de vakbondsman.

De onrust in Hoogstraten volgt op eerdere stakingen in de postkantoren van Berchem, Puurs en problemen in Nijlen. Het gemeenschappelijke vakbondsfront wacht een nationaal overleg op donderdag af om officieel rond de tafel te gaan zitten met de directie. 'Komen daaruit geen oplossingen voor de provincie Antwerpen, dan gaan we regionaal aan de tafel zitten', aldus nog Michielsen.

21:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, postman, postbode, post, facteur, staking, staken |  Facebook |

Commentaren

Poststaking blijft duren Gentse postmannen staken voort en blokkeren sorteercentrum


Gentse postmannen hebben vannacht het industriële sorteercentrum voor Oost- en West-Vlaanderen geblokkeerd. Dat zegt de liberale vakbondssecretaris Rudy De Coninck (VSOA). Daardoor zou het postverkeer in Oost- en West-Vlaanderen in de war zijn, want uit Gent X worden alle postkantoren bevoorraad. Volgens de Post is er inderdaad een actie geweest, maar zal slechts een "relatief klein deel van de poststukken met vertraging aan de kantoren toekomen", aldus woordvoerder Piet Van Speybroeck.

Twaalfde stakingsdag
De staking in Gent 1 blijft intussen voortduren, aldus De Coninck. De staking gaat zijn twaalfde dag in. De chauffeurs en de postbodes zijn niet ingegaan op het voorstel van de directie om "experts" mee op pad te sturen, om de werklast te bekijken van de rondes. "De chauffeurs willen de beloftes op papier, ondertekend door de regiomanager", zegt De Coninck. "Het gaat soms om details, maar het vertrouwen in de regionale leiding is helemaal zoek. Men klaagt al 8 maanden zijn nood". Bij de postbodes zijn opnieuw wel een aantal werkwilligen, maar van de chauffeurs wil niemand uitrijden, aldus de bonden.

Georoute 2
Het ongenoegen over Georoute 2 zit diep, zegt De Coninck. "Georoute 2 komt op de helling te staan. Een computer de rondes laten uittekenen is één, ze aanpassen aan de noden is twee. En dat is niet gebeurd. Als onze chauffeurs 's morgens het Stapelplein afrijden, zitten ze overal in de file. Maar daar houdt men geen rekening mee. Georoute 1 was bovendien nog niet goed ingevoerd, of men wilde al een tweede. En dan is men hier ook nog met de automatische rondesortering in Gent X gestart. Het is een chaos". (belga/hln)

Persoonlijke noot;Men kan het die mensen niet eens kwalijk nemen,het wordt tijd dat er gereageerd wordt.Toestanden van vroeger moeten weg geband worden als men privé wil worden ,dan zal het postpersoneel ook eens wat meer echten ipv alleen maar plichten krijgen.

Gepost door: stonelady | 22-05-07

De commentaren zijn gesloten.