22-05-07

akkoord in de maak...

AkkoordNieuw akkoord bij de Post in Gent
 
Bonden en directie van de Post hebben een nieuw akkoord bereikt, dat misschien een doorbraak betekent voor de Gentse postbodes. Die staken vandaag al voor de twaalfde dag. Vanmorgen werd het sorteercentrum in Gent geblokkeerd, waardoor Oost- én West-Vlaanderen geen post kregen.

Onderzoek
Er is opnieuw onderhandeld over de perikelen in Gent 1, het kantoor aan het Stapelplein in Gent. Volgens ACV-vakbondsman Albert Leydens heeft de directie van de Post beloofd om alle rondes, van chauffeurs én postbodes, te onderzoeken en geeft ze morgen aan het personeel de schriftelijke belofte dat met die onderzoeken ook rekening gehouden wordt.

Vertrouwen
"Bovendien zou behalve de regiomanager ook iemand van het nationale management naar het Stapelplein afzakken om het akkoord toe te lichten. Dat kan helpen, aangezien het vertrouwen in het regionale management zoek is", aldus de bonden.

Slaagkans
Volgens Leydens maakt het nieuwe akkoord, en zeker de schriftelijke garantie dat er met de evaluatie van de rondes ook daadwerkelijk iets zal gebeuren, kans op slagen. Veertien experts zouden eerst de rondes van de chauffeurs en daarna die van de postbodes onder de loep nemen.

16:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staken, staking, akkoord |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.