22-05-07

bedeling verkiezingsdrukwerk in het gedrang...

drukwerkBedeling verkiezingsdrukwerk in het gedrang door staking
De Post voert actie tegen personeelsbeleid

 Sinds vrijdagochtend wordt in Leuven geen ongeadresseerde post bedeeld. De oorzaak is een actie van de werknemers in het postsorteercentrum op de Leuvense Philipssite. Ook in Vilvoorde wordt sinds gisteren geen ongeadresseerde post bedeeld.

Stef Telen

De actie is slecht nieuws voor de politieke partijen die naar de gunst van de kiezers dingen. Hun verkiezingspamfletten worden meestal aan speciale tarieven en als ongeadresseerde post verdeeld. Op dit moment liggen de folders van het Vlaams Belang, SP.A-Spirit, CD&V/N-VA en Open VLD broederlijk op en naast elkaar op een grote hoop. De kans is klein dat ze nog voor 10 juni de kiezers in Groot-Leuven bereiken. Met de actie willen de medewerkers van De Post in Leuven en Vilvoorde hun solidariteit tonen met hun collega's in Gent die gisteren aan hun elfde stakingsdag toe waren.

Georoutesysteem

Leuven neemt vrijdag overigens deel aan de nationale 24-urenstaking die normaal gezien aanstaande vrijdag plaatsvindt. Maar de Leuvense werknemers uiten meteen ook hun ongenoegen over de invoering van het Georoutesysteem, het personeelsbeleid en de te hoge werkdruk in hun eigen vestiging. 'Onlangs zijn opnieuw drie tijdelijke krachten van een uitzendkantoor aangeworven. Terwijl wij vragende partij zijn voor meer vaste werknemers. En die keuze voor uitzendarbeid gaat helaas al te vaak ten koste van de dienstverlening', zegt vakbondssecretaris Albert Vandeneynde van de socialistische vakbond ACOD.

'Zo hebben we in het verleden al moeten vaststellen dat bepaalde interim-krachten geen Nederlands spraken en dat er zelfs mensen met een strafblad aangeworven worden. En dat terwijl een postbode toch geacht wordt met geld om te gaan. Die gang van zaken en de klachten van de klanten knaagt enorm aan het personeel', zegt Vandeneynde. Volgens hem is de kans erg groot dat er tot en met de stembusgang geen verkiezingsdrukwerk in de Leuvense brievenbussen gepost wordt.

Bijkomende druk

'Bovendien is de kans groot dat de actie ook in andere gemeenten in Vlaams-Brabant wordt overgenomen. De werknemers beschouwen dit als een ideale manier om bijkomende druk te zetten op de politiek. Want ik kan me inderdaad niet voorstellen dat de verschillende partijen hiermee kunnen lachen', meent de vakbondssecretaris.

In februari van dit jaar hebben de werknemers van het postsorteercentrum in Leuven al eens het werk neergelegd. Ook toen lag het gevoerde personeelsbeleid aan de oorsprong van de actie.

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staken, staking, drukwerk |  Facebook |

Commentaren

Hopelijk duurt het voor jullie allemaal niet te lang en loopt het positief af! Succes.
PS: ik kon die foto van die brievenbus niet mailen.

Gepost door: gidsjoris | 22-05-07

De commentaren zijn gesloten.