22-05-07

blokkage Gent X...

staking aaGentse postmannen staken voort en blokkeren sorteercentrum
 

Gentse postmannen hebben vannacht het industriële sorteercentrum voor Oost- en West-Vlaanderen geblokkeerd. Dat zegt de liberale vakbondssecretaris Rudy De Coninck (VSOA). Daardoor zou het postverkeer in Oost- en West-Vlaanderen in de war zijn, want uit Gent X worden alle postkantoren bevoorraad. Volgens de Post is er inderdaad een actie geweest, maar zal slechts een "relatief klein deel van de poststukken met vertraging aan de kantoren toekomen", aldus woordvoerder Piet Van Speybroeck.

Twaalfde stakingsdag
De staking in Gent 1 blijft intussen voortduren, aldus De Coninck. De staking gaat zijn twaalfde dag in. De chauffeurs en de postbodes zijn niet ingegaan op het voorstel van de directie om "experts" mee op pad te sturen, om de werklast te bekijken van de rondes. "De chauffeurs willen de beloftes op papier, ondertekend door de regiomanager", zegt De Coninck. "Het gaat soms om details, maar het vertrouwen in de regionale leiding is helemaal zoek. Men klaagt al 8 maanden zijn nood". Bij de postbodes zijn opnieuw wel een aantal werkwilligen, maar van de chauffeurs wil niemand uitrijden, aldus de bonden.

Georoute 2
Het ongenoegen over Georoute 2 zit diep, zegt De Coninck. "Georoute 2 komt op de helling te staan. Een computer de rondes laten uittekenen is één, ze aanpassen aan de noden is twee. En dat is niet gebeurd. Als onze chauffeurs 's morgens het Stapelplein afrijden, zitten ze overal in de file. Maar daar houdt men geen rekening mee. Georoute 1 was bovendien nog niet goed ingevoerd, of men wilde al een tweede. En dan is men hier ook nog met de automatische rondesortering in Gent X gestart. Het is een chaos".

14:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postman, staking, staken, pol, post, postbode, facteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.