22-05-07

postverdeling verstoort...

depostsmal

Staking verstoort postverdeling in heel Oost- en West-Vlaanderen


De actie van de Gentse postmannen aan Gent X heeft volgens de Post dan toch veel grotere gevolgen dan eerst gedacht. Afgelopen nacht hebben Gentse postmannen het industriële sorteercentrum voor Oost- en West-Vlaanderen geblokkeerd.

Vrachtwagens die kantoren in Oost- en West-Vlaanderen moesten bevoorraden, konden niet buiten.

In het kantoor Gent 1 wordt al elf dagen gestaakt en afgelopen nacht trokken stakers ook naar het industriële sorteercentrum voor Oost- en West-Vlaanderen in Wondelgem (Gent X). 'De actie heeft een serieuze impact op de postuitreiking', zegt Post-woordvoerder Piet Van Speybroeck nu. 'Een flink deel van de post in Oost- en West-Vlaanderen zal niet bedeeld kunnen worden'.

Dat de chauffeurs in Gent 1 vandaag nog altijd niet aan het werk gaan, noemt hij 'tegen alle afspraken in'. Er was beloofd dat 10 experts zouden meerijden met de chauffeurs, om te kijken waar de knelpunten op hun rondes lagen. Die mensen zijn ook komen opdagen, maar de chauffeurs weigeren alsnog aan het werk te gaan.

Door de aanhoudende staking zou de achterstand in de bedeling al opgelopen zijn tot een half miljoen stukken. Werkgeversorganisatie VOKA wil dat staatssecretaris Bruno Tuybens, de voogdijminister van De Post, onmiddellijk ingrijpt. 'Wij nodigen hem uit na te gaan hoe het komt dat het sociaal overleg zo weinig resultaat oplevert.'

Op het kabinet van de minister is te horen dat er in de loop van deze week nieuw overleg is gepland tussen De Post en het personeel. 'Zolang er nog overleg is, willen wij dat alle kansen geven', zegt woordvoerder Jeroen Janssens.

13:42 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: facteur, pol, post, postman, staking, staken, postbode |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.